TV der bevæger dig

Hanna gør det igen

02:51

Hanna Andresen - ildsjæl og hønemor for sydvestkvarterets børn og unge

1 af 2

Sig navnet Hanna Andresen og reaktionen er - ikke kun i Kolding - men overalt i landet: Anerkendelse, respekt og beundring.

Hanna har i årevis været en en-mandshær i Koldings sydvestkvarter, hvor hun med enorm energi og vedholdenhed kæmper for at udsatte børn og unge skal få en fornuftig hverdag.

Lørdag var hun igen på banen med et stort cykelløb til fordel for arbejdet i kvarteret. Masser af kendisser var klar til at støtte det gode formål - bl.a. håndboldstjerner og folketingsmedlemmer. Og sandelig om hun ikke også har fået bandet Outlandish til at komme forbi og gi' et par numre.

Hanna oplevede også i denne uge at få en pris opkaldt efter sig: Hanna-prisen er indstiftet af den afgående formand for Børns Vilkår - Lisbeth Zornig Andersen. Og Hanna blev også den første modtager af prisen som påskønnelse for det store arbejde hun leverer blandt børn og unge i kvarteret.

Lisbeth Zornig Andersens begrunder pristildelingen sådan her:

Hanna Andresen, 55 år, har drevet Gademix i Kolding siden 1999 og ved hjælp af mange frivillige kræfter leveret rammer, hvor unge med vanskeligheder og problemer, og som har svært ved at begå sig og fastholde en kontakt med de etablerede myndigheder, har kunnet finde et fristed med mennesker, der lytter til dem på deres egne betingelser. Hanna Andresen er meget optaget af mønsterbrydere og har en stærk tro på, at relationer og nærvær kan have en afgørende rolle for hvorvidt et ungt menneske fatter håb og bider sig fast i livet, eller vælger at slippe taget. Med Gademix har hun leveret et sted, hvor unge med ofte kaotiske forhold i hjemmet kan være sig selv og få sociale kompetencer til at navigere i samfundet, som de ikke nødvendigvis har med hjemmefra. Hanna Andresen taler sjældent om sig selv, men beretter med stolthed om ?sine? børn og hvad de udretter i form af arrangementer som cirkus og meget andet. Hun har en særlig evne til at sætte de unge i forreste række og sig selv i baggrunden, og lade rampelyset skinne på dem og give dem en tro på, at de er noget særligt og kan, hvad de vil. Hanna Andresen er en stor inspiration for alle, der vil hjælpe udsatte unge med at få et godt og produktivt liv.

 

Dette er første gang, Hanna-prisen uddeles. Derfor er det også naturligt, at det er Hanna Andresen selv, der modtager den. Hanna modtager 10.000 kr. skattefrit, hvor betingelsen er, at hun kun må bruge beløbet på sig selv.

 

?For en gang skyld er det Hanna, der er i centrum og skal forkæles,? siger Lisbeth Zornig Andersen, bestyrelsesformand for Fonden Zornig.

Lørdagens cykelløb skal bl.a. skaffe penge til en parkourbane i området.

Se mini-portrættet af Hanna Andresen i TV SYD lørdag kl. 19.30


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App