Hanne Kold kan ikke lade være med at gøre noget for andre

I de 20 år som Folkekirkens Nødhjælp har lavet landsindsamling, lige så længe har 64-årige Hanne Kold været med. Og i år er ingen undtagelse. Hun kan ikke lade være.

Hanne Kold er 64 år og en ildsjæl i Folkekirkens Nødhjælp. Hun har samlet penge ind hvert eneste af de 20 år, der har været landsindsamling, og hun er med igen i år.

quote

Jeg har været i Zambia i efteråret og kan bare se, at det hjælper, det vi laver.

Hanne Kold, indsamlingsleder, Folkekirkens Nødhjælp, Vejle

- Jeg kan bare godt lide at gøre noget for andre, fortæller Hanne Kold, der til daglig arbejder som kantineleder i en virksomhed i Vejle.

Klokken 9.30 denne søndag morgen mødes hun med fire andre i sognehuset ved Hornstrup Kirke ved Vejle. Efter et rundstykke og en kop kaffe, skal de ud og stemme dørklokker i håbet om, at folk stadig vil give et bidrag til verdens nødlidende.

Hanne Kold er indsamlingsleder hos Folkekirkens Nødhjælp. Det har hun været i 20 år.
Hanne Kold er indsamlingsleder hos Folkekirkens Nødhjælp. Det har hun været i 20 år.
Foto: Nicolai Reinholdt, TV SYD

Det gør en forskel

Et bidrag som Hanne Kold er overbevist om, gør en stor forskel for modtagerne i verdens fattigste lande.

- Jeg har været i Zambia i efteråret og kan bare se, at det hjælper, det vi laver. Det giver mig endnu mere blod på tanden, når der skal samles ind, fortæller 64-årige Hanne Kold, der er indsamlingsleder i sit område i Vejle for Folkekirkens Nødhjælp.

I år samler Folkekirkens Nødhjælp ind til de mennesker i verdens fattigste lande, der er hårdest ramt af klimaforandringerne i form af oversvømmelser og tørke og andre naturkatastrofer.

Det er 20. gang Folkekirkens Nødhjælp laver landsindsamling.
Det er 20. gang Folkekirkens Nødhjælp laver landsindsamling.
Foto: Nicolai Reinholdt, TV SYD