Har du en pony for meget? Gør din lokale løve glad

En parteret pony blev onsdag aften fundet i en skov. Den er højst sandsynligt blevet aflivet og efterladt, fordi ejerne ikke har haft plads til den. Men skal man af sine dyr, så er der andre løsninger end at smide den i skoven.

Onsdag aften blev en parteret pony fundet i Tinnet Skov nordvest for Tørring. Det er den tredje slagtede pony, der bliver fundet i området på kort tid. Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor ponyerne parteres og efterlades i det fri, men den mest sandsynlige teori er, at de kommer fra gårde, der ikke har plads eller overskud til at have ponyerne længere.

quote

Vi er begyndt at tage imod donationer af heste, hvis man af en eller anden grund ikke har tid eller plads til dem. Hestene bliver kontrolleret af vores egen dyrlæge og aflivet på en human måde

Morten Andersen, formidlings- og marketingschef, Givskud Zoo

Men står du med heste eller ponyer i overskud, så er der andre alternativer.

- Hvis du sælger din hest eller pony, så er der mange steder, der sender dyret videre til udlandet. De kan for eksempel blive kørt hele vejen til Italien, før de bliver slagtet. Det er der mange ejere, der ikke har det så godt med, fortæller formidlings- og marketingschef hos Givskud Zoo, Morten Andersen, til TV SYD.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Givskud Zoo og andre zoologiske haver i hele landet tilbyder nemlig dine kreaturer en mere værdig afsked.

- Vi er begyndt at tage imod donationer af heste, hvis man af en eller anden grund ikke har tid eller plads til dem. Hestene bliver kontrolleret af vores egen dyrlæge og aflivet på en human måde, siger Morten Andersen.

quote

Hestene bliver til foder for bl.a. vores løver. Der er mange, der har det meget bedre med den slags afsked

Morten Andersen, formidlings- og marketingschef, Givskud Zoo

Og hestenes rester bliver ikke smidt ud i skoven. De kommer parkens dyr til gode.

- Hestene bliver til foder for bl.a. vores løver. Der er mange, der har det meget bedre med den slags afsked, fortæller Morten Andersen.

Står du med en hest, der akut skal aflives pga. et brækket ben eller andet, skal du nok overveje andre løsninger.

Givskud Zoos løsning er nemlig så populær, at der lige nu er en venteliste på mellem 4 og 6 måneder.