Har fået 10 pct. flere ansøgere

Glæde på University College Lillebælt: Antallet af ansøgere fortsætter med at stige. Bl.a. er der stor stigning til ansøgninger til uddannelser som bioanalytiker, ergoterapeut og sygeplejerske.

- Efter vores rekordår i 2011 med fremgang på næsten 25 procent, så er jeg rigtig godt tilfreds med at vi udbygger det i forvejen høje niveau, siger rektor Erik Knudsen.

Fristen for at søge en af de videregående uddannelser på professionshøjskolen udløb torsdag middag. Og her havde 10 pct. flere søgt de ni uddannelser som UCL udbyder.

Sundhedsuddannelserne

Ansøgerne vælger i stor stil sundhedsuddannelserne. F.eks. har der været stor stigning i ansøgningerne til uddannelser som bioanalytiker, ergoterapeut og sygeplejerske. På samme måde ligger radiografuddannelsen til en lille stigning i ansøgertal.

Færre vil være lærer

Derimod er der færre, som vil være lærer. Omkring 14 pct. færre har søgt uddannelsen som første prioritiet.

Pædagog-uddannelsen, som er den største uddannelse på UCL, fastholder sit ansøgertal.

Uddannelsen til socialrådgiver fastholder også sin position som en meget populær uddannelse med et stort ansøgerfelt. Omkring 25 procent flere end sidste år har søgt ind på den ordinære uddannelse, mens den netbaserede uddannelse, som man kan tage sideløbende med at man arbejder, oplever et fald i ansøgertallet.

Professionshøjskolerne i Danmark optager cirka 35 procent af de studerende på videregående uddannelser i Danmark.

Ansøgerne får besked 30. juli. Der er studiestart fra midt i august til 1. september.