Har forkastet tilbud på nyt sygehus

Region Syddanmark har forkastet alle de tilbud, der er givet på at bygge den nye akutmodtagelse i Kolding. Priserne lå 150 mio. kr. over det beløb, regionen havde afsat. Regionen laver derfor en ny udbudsrunde.

Det er ikke planen, at der skal ændres i det projekt, som blev vedtaget for et år siden. Det nye udbud kan forsinke byggeriet med et halvt år, skønner regionen.

De store for dyre

- Vi ønsker ikke at skære i andre dele af udbygningen af sygehuset i Kolding, siger Jens Elkjær, der er sundhedsdirektør i Region Syddanmark. Derfor vælger vi at udbyde på ny.

- Da vi lavede udbuddet, mente vi, at projektet var så stort og komplekst, at vi skulle have de helt store entreprenører på banen. Det kan vi nu se var et forkert valg. Deres tilbud er simpelthen for dyre.

- Som én af flere ting overvejer vi nu at vende tilbage til vores oprindelige ambition og dele udbuddet op i mindre bidder. Det betyder, at mindre og dermed flere entreprenører kan byde på de forskellige projektdele. Derved øger vi konkurrencen og kan på den måde få prisen ned.

Akutsygehus

Byggeprojektet er en del af hele ombygningen af Kolding Sygehus til Trekantområdets store akutsygehus. Det er der afsat 900 mio. kr. til. En del af pengene til udbygningen kommer fra statens kvalitetsfond - og en betingelse for at få penge fra fonden er, at det afsatte beløb ikke overskrides.

Det er den del af projektet, som omfatter en ny fælles akutmodtagelse og en ny stor sengebygning, som nu skal i udbud igen. Hvis det nye udbud giver et halvt års forsinkelse, kan akutmodtagelsen stå færdig ved udgangen af 2015, mens hele det nye akutsygehus kan være færdigbygget et års tid senere.

Seks etager

Ifølge planen skal den fælles akutmodtagelse være på 7000 kvadratmeter. Her er både tale om ombygning af eksisterende bygninger og nybyggeri.

Den nye sengebygning bliver på seks etager og i alt 18.000 kvadratmeter. Den bygges oven på den eksisterende bygning.