TV der bevæger dig

Har fundet nye spor af listeria

01:16

1 af 2

Elbo-Køkkenet i Erritsø har afhentet kølemad fra flere hundrede borgere i de fire kommuner, som driver køkkenet. Det sker efter at der er fundet spor af listeria-bakterier i en gryderet.

- Vi har hentet maden, fordi vi vil være helt sikre, siger formanden for bestyrelsen, Kaj Johansen, Middelfart, til TV SYD.

Han understreger, at der ikke umiddelbart er nogen sundhedsrisiko, hvis nogen skulle have spist af den udbragte mad. Bare den varmes op efter forskrifterne.

Det er køkkenets egen-kontrol, som har fundet spor af listeria i en gryderet, som skal udleveres i den kommende uge.

Men der er opstået mistanke omk, at der kan være listeria i tre retter, som blev produceret i det fælleskommunale køkken, Elbokøkkenet, i sidste uge og som er leveret i denne uge.

Der er alene tale om mistanke, og Fødevarestyrelsens foreløbige prøver viser ikke spor af listeria.

For at være på den sikre side har Elbokøkkenet tilbagekaldt tre retter:

Husarsteg med skysause

Sprængt svinekam med pikantostesause

Belgisk oksesteg med skysause

Bakterierne er sporet tilbage til en slicer (pålægsmaskine), som også er brugt i løbet af denne uge. Bl.a. til kalvekød, som indgår i retten ?Husarbøf?.

Elbo-Køkkenet leverer mad til borgere i Fredericia, Middelfart, Kolding og Haderslev. I april blev der fundet listeria i hamburgerryg med asparges-sovs og mad blev hentet hos 500 borgere.

Produktionen blev genoptaget en meget gennemgriben rengøring af køkkenet.

Fødevarestyrelsen har fredag været på virksomheden og har taget prøver. De skal dyrkes hen over weekenden ? og svaret ventes først i næste uge.

 

 

Symptomerne på infektion med listeria er influenzalignende tilstande såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

 Borgere, som har modtaget maden, opfordres derfor til at kassere retten eller levere den tilbage til leverandøren.

Tilbage i august 2014 blev et stort parti rullepølse med listeria solgt fra producenten John A. Rullepølser, hvilket resulterede i 17 menneskers død.
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden