Har opfundet engangs-grillstarter

Efter mange hundrede afbrændinger har to unge iværksættere lavet en slags engangs-grillstarter. Så man kan tænde op i grillen - uden at få sorte fingre...

Steffen Kongensbjerg Larsen og Martin Skov er begge ingeniører med speciale i industriel design.

- Vi mødte hinanden for år tilbage på Sjælland, fortæller Martin Skov, som er opvokset i Vejle. Og ideen til vore opfindelse går fem år tilbage.

Han og makkeren, som er fra Viborg, eksperimentere med forskellige former for pap, som grillbriketterne blev pakket.

Mange forsøg

- Det var et spørgsmål om at finde en formel, så pappet ikke brænder for hurtigt, forklarer Martin Skov.

Easyburn, som de kalder deres produkt indeholder det hele. Kul, tændblok, og pappet fungerer som en traditionel grillstarter.

Easyburn består af en portion grillkul, som er omgivet af en miljørigtig papemballage. Først fjernes plastic-coveret, så placeres æsken direkte på grillen, hvorefter man tænder den inkluderede optændingsblok.

Klar efter 15-20 minutter

Papemballagen fungerer som den kendte metal-grillstarter og trækker ilt til kulbriketterne, så de tændes hurtigt. Efter 15-20 minutter er briketterne så varme, at pappen brænder væk og kullene er klar til brug.

- Med Easyburn behøver man heller ikke opbevare kulrester eller den rustne grillstarter, som sviner i lejligheden eller i sommerhuset. For nu er det pakket forsvarligt ind, fortæller Steffen Kongensbjerg Larsen

I slutningen af 2010 var produktet færdigudviklet. Projektet er støtte af Syddansk Teknologisk Innovation, som har skudt små to millioner i projektet.

Spændende proces

Martin Skov (til venstre) og Steffen Kongensbjerg Larsen med deres engangs-grillstarter.
Martin Skov (til venstre) og Steffen Kongensbjerg Larsen med deres engangs-grillstarter.

- Det har været en spændende proces, fortæller Martin Skov til TV SYD. Men også en hård proces. F.eks. har vi selv pakket de første 20.000 enheder. Så i flere måneder har vi været sorte i hovedet af at pakke grillkul i pap-hylstre.

- Så er det en stor tilfredsstillelse at når den første ordre bliver underskrevet - og produktet står ude i butikker.

De to iværksættere er overbeviste om, at de har udviklet en ?sællert?, som for alvor vil slå igennem her til sommer.