Har opfundet T-shirt med indbygget varme

Fem elever fra Tønder Handelsskole nåede ikke toppen i DM i Entreprenørskab med deres opfindelse, en T-shirt med indbygget varme til at lindre smerter.

? Desværre blev det ikke til en topplacering, men alene det at kvalificere os og deltage i DM har været en stor oplevelse, siger teamet fra Tønder.

De fem gymnasie-elever har lavet en enkel opfindelse. I korthed handler det om en selvopladelig T-shirt, som kan afgive varme til hjælp for både gigtpatienter og mennesker med ledsmerter eller med ømme muskler. Alene i Danmark er der 700.000 mennesker med disse lidelser, noterer Tønder Handelsskole i en pressemeddelelse.

T-shirten varmer bestemte muskelgrupper op. På den måde lindrer den gigt og ledsmerter i overkroppen. Muskelgrupperne er nøje udvalgt for at give den bedste effektivitet i forhold til at få varmen spredt ud til resten af overkroppen.

De unge opfindere har lavet grundig research. Bl.a. har de været i dialog med gigtlæger, så de kunne optimere både varme og placeringen af varmelegemerne i T-shirten.

I T-shirten er der indsyet varmelegemer; 2 på maven og 4 bagpå. Varmelegemerne varmes op ved hjælp af indbyggede genopladelige batterier, som lades op, når T-shirten vaskes. Rotationskraften i vaskemaskinen skaber energien til at lade batterierne op. På den måde er der også tale om et CO2-neutralt og miljøvenligt produkt.

Kasper Sørensen fra HHX har fungeres som direktør i elevernes lille firma. Desuden består Tønder- teamet af: ?kommunikationschef? Lukas Levens, elev på HTX, ?teknnologichef? Kevin Grebe, elev på HTX, ?produktionschef? Louis Behrmann, elev på HTX, og ?grafisk designer? Rasmus Nielsen, elev på HHX.

 

Fakta om DM i Entreprenørskab - Company Programme

Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis. Til DM bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne rapport, scenepræsentation, standinterview og lukket dommerinterview.

Der kåres en Danmarksmester, en anden og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.