TV der bevæger dig

Har opfundet T-shirt med indbygget varme

Tønder-elevernes opfindelse fik ingen pris ved konkurrencen i Industriens Hus.

Fem elever fra Tønder Handelsskole nåede ikke toppen i DM i Entreprenørskab med deres opfindelse, en T-shirt med indbygget varme til at lindre smerter.

? Desværre blev det ikke til en topplacering, men alene det at kvalificere os og deltage i DM har været en stor oplevelse, siger teamet fra Tønder.

De fem gymnasie-elever har lavet en enkel opfindelse. I korthed handler det om en selvopladelig T-shirt, som kan afgive varme til hjælp for både gigtpatienter og mennesker med ledsmerter eller med ømme muskler. Alene i Danmark er der 700.000 mennesker med disse lidelser, noterer Tønder Handelsskole i en pressemeddelelse.

T-shirten varmer bestemte muskelgrupper op. På den måde lindrer den gigt og ledsmerter i overkroppen. Muskelgrupperne er nøje udvalgt for at give den bedste effektivitet i forhold til at få varmen spredt ud til resten af overkroppen.

De unge opfindere har lavet grundig research. Bl.a. har de været i dialog med gigtlæger, så de kunne optimere både varme og placeringen af varmelegemerne i T-shirten.

I T-shirten er der indsyet varmelegemer; 2 på maven og 4 bagpå. Varmelegemerne varmes op ved hjælp af indbyggede genopladelige batterier, som lades op, når T-shirten vaskes. Rotationskraften i vaskemaskinen skaber energien til at lade batterierne op. På den måde er der også tale om et CO2-neutralt og miljøvenligt produkt.

Kasper Sørensen fra HHX har fungeres som direktør i elevernes lille firma. Desuden består Tønder- teamet af: ?kommunikationschef? Lukas Levens, elev på HTX, ?teknnologichef? Kevin Grebe, elev på HTX, ?produktionschef? Louis Behrmann, elev på HTX, og ?grafisk designer? Rasmus Nielsen, elev på HHX.

 

Fakta om DM i Entreprenørskab - Company Programme

Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis. Til DM bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne rapport, scenepræsentation, standinterview og lukket dommerinterview.

Der kåres en Danmarksmester, en anden og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden