TV der bevæger dig

Harry Potter tryller ny vækst til Lego

Potter tryller penge i kassen hos Lego.

Troldmanden Harry Potter gør comeback hos Lego og ventes at skæppe godt i legetøjskoncernens i forvejen bugnende pengekasse.

En lille spidsfindig fyr med ar i panden og runde briller vil om få uger trylle endnu flere millioner i Lego-koncernens bugnende kasse.

Der er ikke tale om ejeren selv, men troldmanden Harry Potter, der gør comeback i Lego-verdenen med global lancering af et nyt computerspil i slutningen af juni, skriver dagbladet Børsen.

Dermed åbnes for en ny bølge af Legos næststørste licenssucces nogensinde efter den udødelige Star Wars-serie, og der følges op med foreløbig seks nye byggesæt.

Timingen er lagt efter de to sidste film i det populære Harry Potter-univers (HP-serien, red.), og det har fået Lego til at genoptage samarbejdet.

Første serie kom på markedet i 2001, og selv om HP-serien ikke har været på hylderne de sidste to-tre år, er byggesættet Hogwarth Castle stadig et af de bedst sælgende produkter nogensinde hos Lego.

- Der ligger ikke en milliard i årlig omsætning, men jeg tror på, at Harry Potter i bedste fald kan blive en semi-evergreen, siger Legos koncerndirektør Mads Nipper med ansvar for marked og produkter.

Alene videospillet vil måske sælge fem millioner eksemplarer på verdensplan.

HP-rettighederne ligger hos den amerikanske underholdningsgigant Warner Bros., der efterhånden er en meget tæt samarbejdspartner for Lego.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden