Harry Potter tryller ny vækst til Lego

Troldmanden Harry Potter gør comeback hos Lego og ventes at skæppe godt i legetøjskoncernens i forvejen bugnende pengekasse.

En lille spidsfindig fyr med ar i panden og runde briller vil om få uger trylle endnu flere millioner i Lego-koncernens bugnende kasse.

Der er ikke tale om ejeren selv, men troldmanden Harry Potter, der gør comeback i Lego-verdenen med global lancering af et nyt computerspil i slutningen af juni, skriver dagbladet Børsen.

Dermed åbnes for en ny bølge af Legos næststørste licenssucces nogensinde efter den udødelige Star Wars-serie, og der følges op med foreløbig seks nye byggesæt.

Timingen er lagt efter de to sidste film i det populære Harry Potter-univers (HP-serien, red.), og det har fået Lego til at genoptage samarbejdet.

Første serie kom på markedet i 2001, og selv om HP-serien ikke har været på hylderne de sidste to-tre år, er byggesættet Hogwarth Castle stadig et af de bedst sælgende produkter nogensinde hos Lego.

- Der ligger ikke en milliard i årlig omsætning, men jeg tror på, at Harry Potter i bedste fald kan blive en semi-evergreen, siger Legos koncerndirektør Mads Nipper med ansvar for marked og produkter.

Alene videospillet vil måske sælge fem millioner eksemplarer på verdensplan.

HP-rettighederne ligger hos den amerikanske underholdningsgigant Warner Bros., der efterhånden er en meget tæt samarbejdspartner for Lego.