Hash er ikke længere taber-stof

Hver eneste uge bliver bilister taget med hash i blodet. Og unge synes, at det er legalt at ryge hash. Hash betragtes ikke længere som et taber-stof, og salget er rykket ind på skolerne.

DR SYD har talte med flere SSP-medarbejdere i Syd- og Sønderjylland. De oplever, at det er svært agt trænge igennem til de unge med deres budskaber om hash.

- Det er som om, hash ikke længere er et taberstof blandt de unge, siger Peter Jensen, der er SSP-konsulent i Haderslev.

De unge ser ikke hash som et rusmiddel. Og det er op ad bakke, når SSP-konsulenterne forsøger at få vendt kurven for unges hashmisbrug.

DR SYD fortæller, at noget tyder på, at hash-salget er flyttet.

- Vi har en mistanke om, at hash-salget, der plejer at finde sted i centrum af Esbjerg, er blevet flyttet ud i byen og ud på ungdomsuddannelserne, siger direktør Peter Amstrup fra Rybners

i Esbjerg til DR Syd.

- Dels er der elever, der har informeret os om, at der bliver solgt fra biler ved vejkanten. Og dels hører jeg det samme fra mine kolleger på de andre ungdomsuddannelser, vi har også fået det bekræftet hos politiet, at det foregår, siger han til DR Syd.

Uddannelsesinstitutionerne i Esbjerg har holdt møde for at aftale fælles indsats mod hash og anden narko.