TV der bevæger dig

Havbrugssag ender nu på ministers bord

Sølvlaksen tilhører gruppen af stillehavslaks. Foto: TV SYD.

Folketingsmedlem vil nu gå til miljøministeren for at få svar på, om Hjarnø Havbrug havde tilladelse til at opdrætte sølvlaks.

Læs også Havbrugsgruppen: Kommunen burde have grebet ind overfor undslupne laks

Næstformand for Miljø- og Fødevareudvalget Christian Rabjerg Madsen vil gå til Miljø- og fødevareministeren for at kaste lys over, om Hjarnø Havbrug havde tilladelse til at opdrætte sølvlaks. 

Læs også Sølvlaks fanget i Danmark stammer fra havbrug ved Hjarnø

Christian Rabjerg Madsen (S) vil også have svar på, om havbruget lever op til kravene. 

- Hvis der ikke er styr på havbrugene, så er det en trussel. Det er uacceptabelt og uhensigtsmæssigt, at sølvlaksen er sluppet ud og blander sig med de vilde fisk, siger Christian Rabjerg Madsen til TV SYD. 

De sidste par måneder har det været muligt at fange sølvlaks i fjorden, da de er undsluppet Hjarnø Havbrug. Danmarks Sportsfiskerforbund anklager havbruget for ikke at have de nødvendige tilladelser - tilladelser som skal komme fra Miljøstyrelsen. I en pressemeddelelse skriver Hjarnø Havbrug dog, at de har styr på tilladelserne. 

TV SYD har igennem flere dage forsøgt at få Hjarnø Dambrug til at fremvise en tilladelse til produktion af sølvlaks, men de har ikke reageret på vores henvendelser.

Christian Rabjerg Madsen stiller § 20-spørgsmål til ministeren tirsdag og håber at få svar indenfor et par uger.  

Spørgsmål fra Christian Rabjerg Madsen til Miljø- og Fødevareministeren, Esben Lunde Larsen

 1) Er ministeren tilfreds med, at sølvlaks fra Hjarnø Havbrug ender i naturen og får hændelsen konsekvenser for den pågældende virksomhed?

2) Kan ministeren bidrage til at kaste lys over, hvorvidt Hjarnø Havbrug har de rette tilladelser til at opdrætte sølvlaks?

3) Hvilke konsekvenser for miljø og natur kan det få, at sølvlaks tilsyneladende er endt i danske farvande?
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden