Havets guld: Smag, lugt, mærk og find rav

Så er der atter Ravfestival på den jyske vestkyst. I Vejers, Blåvand og Henne kan alle ravelskere få den ultimative rav-oplevelse fra tidlig morgen til sen aften.

Siden 2014 har der været Ravfestival i Vejers, men i år har det også spredt sig til Blåvand og Henne. Her er alt hvad et ravhjerte kan begære.

Fra tidlig morgen kan man komme med erfarne ravsamlere ud og samle rav langs kysten, man kan spise morgenmad med ravrøget laks på Strandhotellet, vaske sig i ravsæbe, smøre sig i cremer tilsat rav, og så er der selvfølgelig masser af boder med salg af ravsmykker.

Idéen til Ravfestivalen opstod i 2014 hos en lokal butiksejer i Vejers med hang til ravsmykker. I dag er hele lokalsamfundet i Vejers inddraget samtidig med, at både Blåvand og Henne også er blevet en del af festivalen.

Det er en håndfuld frivillige raventusiaster som står bag Ravfestivalen. Alle har de deres interesse og passion for havets guld - ravet - til fælles.

Vejers er det primære festivalområde og her vil der være mulighed for at finde, føle, smage og lugte rav, og desuden er der workshops, musik, foredrag om rav på Strandhotellet.

Auktionshuset Lauritz.com vil også være tilstede og kan vurdere gæsternes ravfund.

Festivalen får også skuespiller Sofie Lassen-Kahlke, som også har en karriere som ravsmykke-designer.

Lørdag formiddag klokken 11 indvier Regionrådsformand Stephanie Lose Ravfestivalen i Vejers.