Hovedløs havfrue i Kolding: Dusør udloves

Koldings svar på Den lille havfrue har mistet sit hoved i nattens løb. Kunstner udlover dusør og frit lejde.

Onsdag morgen blev Koldings borgere mødt af et dramatisk syn: Skulpturen Søhavfruen i Slotssøen ved Koldinghus har mistet hovedet. Nogen har skåret det af i nattens mulm, nu sidder hun der på sin sten med resten af sin svulmende havfruekrop, men intet hoved og kun en pind der, hvor det skulle have været.

Sagen har udløst mere end hundrede kommentarer på Facebook Kolding 

Ikke første gang

Det er langt fra første gang i Danmarkshistorien, at danske havfruer udsættes for overgreb. Det første og mest berømte fandt sted i 1964, da københavnerne vågnede op til en hovedløs havfrue på Langelinie. Gerningsmændene er aldrig fundet.

Kunstneren Jørgen Nash hævdede, at han kendte halshuggeren, men han nægtede at afsløre vedkommendes identitet, og sagen er henlagt, men ikke glemt. Det bliver drabssager aldrig.

Mange år senere, i 1997, beskrev Jørgen Nash i sin erindringsbog, En Havfruemorder Krydser Sit Spor, at han havde smidt det afskårne hoved i Utterslev Mose.

Onsdag vågnede koldingenserne op til en ny havfruesag. Måske havguderne ved, hvordan den ender.

TV SYD følger sagen.

Opdateret:

Kunstneren Erik Valter siger onsdag morgen til TV SYD, at han udlover en dusør på en flaske Gammel Dansk samt frit lejde til den, der kan bidrage med oplysninger, som kan føre til sagens opklaring.  

Havfruedrab i Kolding.
Havfruedrab i Kolding.
Foto: John Melin, TV SYD