TV der bevæger dig

Havne-frås breder sig som ringe i vandet

Ledelsen på Esbjerg Havn har betalt for ægtefæller på studieture og restaurantsbesøg

Det er ikke kun på østkysten at kommunale havnemidler er gået til studieture og dyre middage også til ægtefæller - det viser bilag fra Esbjerg Havn.

Det er Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i en række bilag, der viser at Esbjerg Havn i forbindelse med to tre-dages studieture, som havnens ledelse var på i 2011 og 2013, har brugt penge på restaurantsbesøg, barer og dyre overnatninger - også for ægtefæller og kærester. 

I følge avisen sluttede to studieture til henholdsvis Hamborg og Amsterdam med restaurantbesøg aftenen før hjemturen til Danmark, og hvor den samlede regning for middagene blev på 49.336 kr. - betalt af Esbjerg Havn.

Ifølge professor og ph.d. i offentlig administration ved Roskilde Universitet Bent Greve er det i strid med reglerne, at udgifterne for ægtefællernes deltagelse er blevet betalt af havnen.

Borgmester i Esbjerg og nuværende næstformand i havnens bestyrelse, Johnny Søtrup (V), deltog sammen med hustruen på rejsen til Amsterdam.

Her blev der i alt spist og drukket for 21.811 kr., men borgmesteren siger til Jyllands-Posten, at han ikke mener det er ekstravagant eller problematisk, at havneledelsens ægtefæller deltog i turene og restaurantbesøgene på havnens regning.

-Vi behøver ikke at skamme os over det. Det foregår ikke særlig ofte, og vi har en god og sund forretning. I det private erhvervsliv er det almindeligt at lave sådanne ture og på det niveau.

-Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad folk måtte mene om det, siger han til Jyllands-Posten.

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu