Havnemester: Det er vemodigt at sige farvel

Når fragtskibet Raba forlader havnen i Sønderborg, er det samtidig slut med byens rolle som erhvervshavn. Havnemester Finn Hansen var i dag nede at holde øje.

Havnemester Finn Hansen havde fredag givet sig selv den opgave, at overvåge fragtskibet Rabas ankommen til Sønderborg Havn. Det bliver nemlig sidste gang, et handelsskib kommer til Sønderborg Havn.

- Som sømand og havnemand synes jeg ikke, at det er det smarteste, at man ikke har industrien. Men så er der sket en masse andre ting, som jeg er blevet en del af, siger Finn Hansen, havnemester, Sønderborg.

Finn Hansen har tilbragt de sidste 27 år på havnen. Selvom det er en lidt trist dag, forsøger han at se positivt på det.  

- Så kommer der jo nogle andre ting. Blandt andet kommer der et krydstogtskib næste år, så det bliver jo også lidt spændende at have med at gøre.

Det er blandt andet det store 9 etagers hotel Alsik, som skibet Raba i dag leverede vinduer til, der er med til at fortrænge skibene fra Søndeborg. Nordhavnen er i gang med at ændre sig til en ny bydel – blandt andet med hotel, multikulurhus, kollegium og boliger.

Moderniseringen af havneområdet betyder, at der ikke længere er nogle steder, hvor skibene kan lægge til.

- Så må man sejle til Aabenraa eller Fredericia og så kører hertil i lastbiler. Det er den måde, det må gøres på, siger Finn Hansen.

Indenfor det næste års tid venter der altså andre opgaver for Finn Hansen, inden han takker af som havnemester.

Der kommer dog stadig skibe til Sønderborg. Bl.a. satser kommunen på at lokke flere krystogskibe til området.