Havnevirksomheder truer med krav om erstatning

12 virksomheder på Kolding Havn har gennem deres advokat sendt et brev til byrådsmedlemmerne i Kolding. Ifølge brevet risikerer politikerne, at blive mødt med et personligt erstatningskrav, hvis de vedtager en planlagt aftale om havnens fremtid.

Det kan få økonomiske konsekvenser for politikerne i byrådet i Kolding, hvis de den 24. november vedtager en aftale om havnens fremtid.

Sådan lyder det i hvert fald i et brev, som er blevet sendt til samtlige 25 medlemmer forud for det kommende byrådsmøde.

De 12 virksomheder skriver i brevet at de frygter store tab, hvis der ikke laves en bedre løsning omkring havnens fremtidige brug.

- Vi vil bare gøre opmærksom på, at vi mener, der er nogle ting i den aftale, der strider imod havneloven, siger administrerende direktør og talsmand Michael Frihagen, der står i spidsen for logistikfirmaet H. Daugaard.

Brevet har dog ikke fået byrådspolitikerne til at ryste i bukserne. 

- De forsøger åbenbart at få ørenlyd ved at bruge et boldtræ. Det der med personlige trusler er helt mærkværdigt og upassende, lyder det fra byrådsmedlem Benny Dall fra Enhedslisten.

Vedtaget i økonomiudvalget

Den nye havneaftale blev tirsdag godkendt i kommunens økonomiudvalg, hvor Benny Dall også er medlem.

Og han slår fast, at brevet fra de 12 virksomheder ikke får indflydelse på den politiske beslutning.

- Jeg synes, det er dumt. For helt overordnet har vi jo en fælles interesse i at få skabt en god fremtid for havnen, siger Benny Dall.

På den anden side står de 12 havnevirksomheder, der slet ikke er tilfredse. 

- Vi frygter, at det bliver en langsom død for havnevirksomhederne, hvis aftalen bliver vedtaget, siger Michael Frihagen.