TV der bevæger dig

Blå himmel og hedebølge rammer Billund Lufthavn

00:25

Se billederne fra fredag den 13. juli, der var en af årets største rejsedage i Billund Lufthavn. Video: Julie Schou Nielsen, TV SYD

På trods af rekordhøje varmegrader og hedebølge i Danmark blev juli måned den næsttravleste måned i lufthavnens historie, selvom der var færre rejsende end i den regnfulde 2017-sommer.

419.264 passagerer rejste i juli til og fra Billund Lufthavn, hvilket er 1,1 procent mindre end samme måned sidste år.

144.703 passagerer benyttede charterflyene, hvilket er 3,0 procent mindre end juli sidste år.

- Varmen på de hjemlige breddegrader har naturligvis haft en effekt på antallet af ferierejsende ombord på flyene – men erfaringen viser, at mange, der har holdt deres sommerferie i Danmark, søger en udenlandsrejse i løbet af efteråret og vinteren, så vi håber at se gæsterne lidt senere på året, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund i en kommentar til juli måneds trafiktal

419.264 passagerer rejste i juli til og fra Billund Lufthavn, hvilket er 1,1 procent mindre end samme måned sidste år.

Trods den varme danske sommer rejser mange sydpå til de traditionelle middelhavsdestinationer, men samtidig er det mærkbart, at man nu også søger længere væk. Billund Lufthavn har således haft en stor stigning i antallet af rejsende til USA, Thailand og Kina.

262.174 udenrigspassagerer rejste gennem lufthavnen i sidste måned – hvilket er 0,7 procent færre end sidste år.

Langt størstedelen af lufthavnens ruteflyselskaber oplevede stor fremgang i juli, men Ryanair har reduceret kapaciteten væsentligt i forhold til sidste år.

Læs også Kæmpe flystrejke – rejsende fra Billund kan ånde lettet op

 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App