Hedensted i top tre i Danmark: Det kommer man ikke sovende til

Virksomhederne trives i Hedensted Kommune. Det konkluderer Dansk Industris årlige undersøgelse af de lokale virksomheders forhold i kommunerne.

Blandt de 93 kommuner, som deltager i Dansk Industris undersøgelse om det lokale erhvervsklima, er Hedensted den tredjebedste erhvervskommune i 2018. Hedensted er dog blevet overhalet af Herning og rykker dermed én enkelt plads ned af listen i forhold til 2017.

De 10 bedste kommuner: 

1. Ikast-Brande 
2. Herning 
3. Hedensted  
4. Nordfyn  
5. Ringkøbing-Skjern
6. Middelfart 
7. Nyborg  
8. Billund 
9. Skanderborg 
10. Favrskov

De 10 dårligste kommuner: 

84. Lejre 
85. Slagelse  
86. Vordingborg 
87. Syddjurs  
88. Halsnæs  
89. Tårnby 
90. København  
91. Odsherred
92. Egedal  
93. Gribskov

Høje placeringer i mange kategorier
Hedensted får flotte placeringer i næsten alle undersøgelsens kategorier. De flotte placeringer tæller en førsteplads i "Fysiske rammer", en tredjeplads i "Sagsbehandling", en fjerdeplads i "Arbejdskraft" og femtepladser i både "Uddannelse" og "Information og dialog med kommunen". Kun i én kategori – "Infrastruktur" – klarer Hedensted sig mindre godt og kommer ind på 77. plads.

 

Konkurrencen er benhård
- Konkurrencen blandt landets kommuner om at have det bedste erhvervsklima er benhård. Ligesom Hedensted prøver de fleste kommuner hele tiden at forbedre vilkårene for virksomhederne, så man kommer ikke sovende til en placering i top tre år efter år, siger formand for Dansk Industri Horsens Carsten Wengel.

Fakta om undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima 2018:

  • Den er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. 
  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. 
  • I 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. 
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.