Hedensted er bedste erhvervskommune i Syd- og Sønderjylland

Dansk Industri har netop udpeget landets bedste erhvervskommuner, og her er mange af de syd- og sønderjyske kommuner med helt i top.

Dansk Industri har netop udpeget landets bedste erhvervskommuner. Og her udmærker de syd- og sønderjyske kommuner sig som nogle af de allermest erhversvenlige kommuner i landet. Flere af dem ligger i top-10 blandt de 96 deltagende kommuner.

quote

Vi kan se, at stadig flere virksomheder søger til kommunen, og vi har fra årsskiftet afskaffet gebyrer på byggesager, har en af landets laveste grundskyldspromiller og ingen dækningsafgift.

Kirsten Terkilsen, Borgmester, Venstre, Hedensted Kommune

I toppen ligger Hedensted Kommune, og er i 2016 landets anden bedste erhvervskommune. Hedensted har i år taget springet fra fjerde- til andenpladsen efter Ikast-Brande, og ligger dermed i toppen for sjette år i træk.

Borgmester Kirsten Terkilsen glæder sig over, at de målrettede initiativer og den tætte dialog med erhvervslivet har båret frugt.

- Vi kan se, at stadig flere virksomheder søger til kommunen, og at vi i forhold til de allerede etablerede virksomheder lykkes med at skabe et positivt erhvervsmiljø. Det er vi rigtigt glade for, at de nu kvitterer for. Vi har fra årsskiftet afskaffet gebyrer på byggesager, har en af landets laveste grundskyldspromiller og ingen dækningsafgift, siger Kirsten Terkilsen i en pressemeddelelse.

Varde har med en niendeplads nu placeret sig bedre end nogensinde før i de syv år, Dansk Industri har lavet undersøgelsen.

Billund og Vejen er også med på top-ti listen. Vejen er faldet fra en sjette plads til en ottende plads, og Billund har sikret sig en lille fremgang fra en sjetteplads til en syvendeplads. Vejen ligger nu nummer otte og Billund nummer syv i undersøgelsen. 

Sønderborg har også oplevet fremgang. De er kommet væk fra bundpladsen og hoppet ti pladser frem til en 86. plads

Fakta om Lokalt Erhvervsklima - kilde: Dansk Industri

· 96 af landets 98 kommuner indgår i undersøgelsen.

· Fanø og Læsø indgår ikke pga. kommunernes størrelse og det lave antal private virksomheder.

·  20.543 virksomheder er inviteret til undersøgelsen i 2016.

· 7.299 virksomheder har svaret på spørgsmål om deres tilfredshed med 22 kommunale indsatsområder.

· De 7.299 virksomheder repræsenterer ca. 370.000 ansatte i den private sektor.

· Undersøgelsen består af to dele:
a) Spørgeskemaet Lokalt Erhvervsklima, som vægter 2/3
b) Statistik fra forskellige kilder, som vægter 1/3.

· Virksomhederne er blandt andet blevet spurgt om deres tilfredshed med kommunens indsats for adgang til kvalificeret arbejdskraft, sagsbehandlingstider, de kommunale skatter, afgifter og gebyrer, brugen af private leverandører, den fysiske planlægning samt in-frastruktur og transport.

· I statistikdelen indgår 22 statistiske nøgletal, eksempelvis størrelsen af grundskyldspromillen, dæknings-afgift, uddannelsesniveauet og nystartede virksomheder pr. indbygger.