Hedensted og Horsens vil også have tre spor

Trængselsproblemer på E45 er en kæmpe udfordring for virksomheder i Hedensted og Horsens. Business Horsens frygter, at problemerne kun vil blive endnu større.

I Horsens og Hedensted vil man gerne have udvidet motorvejen med et tredje spor, ligesom det sker fra Skanderborg til Aarhus. Der er voksende problemer med trængsel og flaskehalsproblemer på E45. Og det rammer erhvervsdrivende i blandt andet Hedensted og Horsens. Medlemmerne i Business Horsens har udpeget de største barrierer for øget vækst, og her er trængslen på E45 den næststørste vækstbarriere for virksomhederne – kun overgået af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

quote

Hvornår kan vi få en masterplan, til udvidelse af E45-motorvejen?

Finn Damkjær Pedersen, bestyrelsesformand i Business Horsens

Ønsket er en masterplan for udvidelsen med et tredje spor helt fra Aarhus til det nordlige Vejle. Derfor har Business Horsens inviteret ministre, direktører og borgmestre til møde om E45 i dag mandag.

Her er status:

  • Flere virksomheder og borgmestre langs motorvejen har siden efteråret 2014 ønsket sig en masterplan for udvidelsen af E45.
  • Ønsket med dagens møde er, at regeringen i første halvår af 2017 udarbejder en masterplan for motorvejen.
  • Regeringen har i finansloven for 2017 afsat 525 millioner kroner i perioden 2017-2020, der skal gå til udvidelse af E45 mellem Aarhus og Skanderborg.

- Ministrene er kommet, fordi vi skal snakke udvidelse af e45. Hvornår kan vi få en masterplan, til udvidelse af E45-motorvejen? siger Finn Damkjær Pedersen, bestyrelsesformand i Business Horsens. 

Det er transportminister, Hans Christian Schmidt, og erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, der gæster mødet i dag. 

Transportminister Hans Christian Schmidt taler i dag ved mødet med Business Horsens.
Transportminister Hans Christian Schmidt taler i dag ved mødet med Business Horsens.