Hedensted vil lave eget bus-selskab

Hedensted Kommune søger om at blive en af 5 danske fri-kommuner - og vil bl.a. starte eget bus-selskab.

At være frikommune passer nemlig perfekt til kommunens satsning på innovation og nytænkning af den måde servicen produceres og leveres på.

-I udviklingen af kommunen skal vi spille så mange strenge som muligt. At blive frikommune kan være en af dem, der slår tonen an, siger borgmester Kirsten Terkilsen, Venstre. 

Det er Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder, der inviterer til frikommuneforsøg med opstart den 1. januar 2012. Ifølge Bertel Haarder er forsøget en chance for kommunerne til at vise, hvad det kommunale selvstyre kan, hvis kommunerne bliver fri fra nogle af statens regler.

For at komme i betragtning til at blive frikommune skal kommunen skitsere hvilke ideer, man vil arbejde med i forsøget. Ansøgningen fra Hedensted Kommune indeholder bl.a. idden om at starte et kommunalt bus-selskab.

Ideerne relaterer til kommunens overordnede mål med frikommuneforsøget, som er at skabe en kommune med mest mulig plads til det enkelte menneske og dets mulighed for at tage vare på sig selv og fællesskabet.  

Fredericia, Sønderborg og Fanø Kommuner har også søgt om at blive fri-kommuner.