Hejnsvig demonstrerer i protest

Flere hundrede gik i aktion i dag, fordi Billund Kommune vil skære ned på skolen og lukke et plejecenter og et dag-center, der bliver brugt flittigt af byens mange foreninger.

Billund skal spare, og besparelserne rammer Hejnsvig. Billund Kommune lægger op til at ødelægge byen, siger borgerne. Hejnsvig er ellers ifølge kommunen inde i en god udvikling med et stabilt børnetal, der gør, at Hejnsvig Skole i løbet af de næste syv år vil gå fra at være kommunens syvende største skole til at være den fjerde største.

Alligevel indstiller forvaltningen, at byens skole bliver indskrænket fra i dag at omfatte 0.-9. klasse til kun at omfatte 0.-2. klasse. Derudover skal byen miste sit plejecenter og dagcentret Petersminde.

Byens hjertesag

Borgerne i Hejnsvig er i aktion i denne weekend, fordi besparelserne skal behandles på mandag. Derfor mødtes flere hundrede borgere ved Hejnsvig Skole, hvorfra den gik videre til kirken og Hjertestien.

Mange af demonstranterne var iført en T-shirt med slagordet "Hejnsvig går med en hjertesag". Med på turen havde deltagerne et blødende rødt hjerte af papir for at symbolisere, at byen i løbet af få år risikerer at blive en spøgelsesby.

Forslagene om at skære ned på skolen og lukke to centrer blev offentliggjort i foråret. Hejnsvigs borgere pressede på for at få et borgermøde, og det blev det største i kommunens historie.