Hel by siger nej til rygmærker

Kriminelle bander er i gang med at etablere sig i Aabenraa. Det får nu byen og nattelivet til at sige klart nej til rygmærker.

- Vi vil skilte ved indgangen til alle vore værtshuse og restaurationer, at vi ikke ønsker, at folk sætter sig ned og bærer rygmærker, siger borgmester Thomas Andresen (V) til TV SYD.Alle er velkomne i vores byu, men de skal ikke være påklædt i en eller anden form for tilhørsforhold til kriminelle bander.

Ifølge politiet skaber personer med rygmærker utryghed i nattelivet.

Politiet henviser blandt andet til den udenlandske bande United Tribuns Forever, der sættes i forbindelse med prostitution og menneskehandel. Derfor har politiet bedt om, at både kommune og restauratører hjælper med at gennemføre nul-tolerance over for banderne.

- De, vi er nervøse for, er, at vi vil se mere og mere af det. Og derfor har vi råbt vagt i gevær sammen, tilføjer borgmesteren.

Han peger på, at det er vigtigt, at det sker i samarbejde.

- For at vi ikke bliver spillet ud mod hinanden. Når vi som by siger, at vi ikke ønsker rygmærker, så behøver den enkelte restauratør ikke at blive hængt ud som den, der har ringet efter politiet, siger Thomas Andresen til TV SYD.

Borgmester Thomas Andresen om nul tolerance overfor rygmærker (1:17)