Helge vil gå fra Nordkap til Give

På søndag rejser Helge fra Give til Nordkap i Norge. Turen hjem tager han til fods.

Der er 3700 kilometer fra Nordkap i Norge til Give. Den tur vil 69-årige Helge Rude Kristensen tilbagelægge til fods.

- Det bliver fantastisk. Jeg kan stille og roligt gå, mens jeg tænker over livet, og der er ikke nogen, der afbryder mig, siger Helge Rude Kristensen til TV SYD.

quote

Jeg plejer at sige, at en mand kan, hvad han vil, hvis han vil det nok.

Helge Rude Kristensen, pensionist.

Han starter gåturen d.1. juni, og så vil han gå 50 kilometer om dagen. Det er dog ikke alle, der tror på den ambitiøse plan.

- Det er kun mig selv og 10 andre, der tror, at jeg kommer til at gå 50 kilometer om dagen. Men jeg plejer at sige, at en mand kan, hvad han vil, hvis han vil det nok, siger han.

Han tager turen, fordi han for 8 år siden lavede en aftale med sin nabo om, at han ville gå fra Nordkap til Give, hvis naboen stoppede med at ryge. Nu er naboen stoppet, og Helge går turen i en god sags tjeneste.

- Jeg går mod noget godt, og jeg går for noget godt. Jeg går for Kræftens Bekæmpelse, så jeg håber, at nogen vil gå ind og donere, siger Helge Rude Kristensen.

Helges kone skal også med på turen. Hun følger ham i bil, og det er ikke første gang, de skal på rejseeventyr. Bilen har tidligere fragtet familien mere end 400.000 kilometer rundt i verden. Det har man kunne følge i tv-programmerne "Familie på farten".

Denne rejse kan man følge med i på familiens hjemmeside og Facebookside