Helikopterlandingsplads indvies på sygehuset

Region Syddanmark indvier tirsdag eftermiddag en helikopterlandingsplads på akutsygehuset i Kolding.

Helikopterlandingspladsen er et led i en landsdækkende ordning, der skal gøre det muligt at bringe kritisk syge og tilskadekomne patienter hurtigt på sygehuset og flytte patienter mellem sygehusene.

Akutlægehelikopteren er en flyvende kombineret ambulance/akutlægebil, der er bemandet med en speciallæge i anæstesi, en redder og en pilot, og helikopteren vil primært blive indsat i de områder, der ligger over en halv times ambulancekørsel fra universitetssygehusene.

I første omgang skal patienter, der lander i Kolding, flyttes over i en ventende ambulance, som kører patienten de sidste 300 meter til akutmodtagelsen. Fra efteråret bliver helikopterlandingspladsen direkte forbundet med akutmodtagelsen via en tunnel, så patienten kan køres direkte ind på sygehuset.

Region Syddanmark skønner, at der efter indførelsen af den landsdækkende helikopterordning vil være omkring 740 årlige landinger på regionens akutsygehuse i Esbjerg, Kolding, Aabenraa eller Odense.

Region Syddanmark vil fortsat trække på den grænseoverskridende akutlægehelikopter i Nibøl og forsvarets redningshelikoptere.