TV der bevæger dig

Hellere proteser end silikone

02:12

Ruth Boisen sælger proteser til kræft-opererede kvinder og kvinder, der er mærket af kemo-behandling.

1 af 2

Danske kvinder blive lemlæstet af store operationer for brystkræft. Nogle af kvinderne vælger silikone-bryster for at rette op på det, der er ødelagt. I Vejle bor en specialist i en anden løsning. Hun går ind for bryst-proteser.

Ruth Boisen har lavet en specialforretning med afdelinger i Århus og Randers. Hun vil her i oktober være med i kampagnen "Støt Brysterne". Hun vil sætte fokus på brystproteser, fordi mange brystopererede kvinder får fjernet hele brystet og har brug for en protese. Alt for mange kvinder har det dårligt med deres udseende, fordi de ikke ved, hvilke muligheder der findes.

Nej til silikone

TV Syd besøgte Ruth Boisen, da hun havde besøg af en fast kunde, der anvender en ny slags "selvklæbende" protese. Kunden føler, at protesen er en del af hende, akkurat, som hun tager øreringe og trusser på om morgenen. Hun har valgt ikke at tage imod talrige tilbud om silikonebryster.

- Jeg ville simpelt hen ikke pilles ved mere...jeg syntes det var rigeligt at få fjernet hele brystet, siger kunden.

Når protesen er på plads, er der ingen, der kan se, at hun har fået fjernet et bryst. Og det er vigtigt for hendes velbefindende. Ellers ville hun se assymetrisk ud, og det ville ikke være rart.

Men mange bryst-opererede kvinder går - ifølge protese-specialist Ruth Boisen - rundt med bryster, som ikke er lige store - trods rekonstruktioner og brystbevarende operationer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden