Hells Angels bekræfter, at de åbner i Esbjerg

Tidligere har HA-støttegrupperne Chieftains MC og Devils Choice holdt til i Esbjerg. Nu flytter de øverste rockere ind.

Hells Angels bekræfter på sin hjemmeside, at gruppen onsdag har etableret en ny afdeling i Esbjerg. Det er den 10. HA-afdeling på landsplan.

- I går eller i morges er der kommet et Hells Angels skilt på Ingemanns Allé 47. Det er en adresse, hvor Devils Choice normalt har holdt til, fortæller Lars Bræmhøj, der er politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge politiinspektøren er der efter alt at dømme ikke tale om, at de tidligere støtter er blevet forfremmet. Der er tale om en udvidelse af Hells Angels.

- Det ser ud til, at det er et egentlig Hells Angels-chapter, som er åbnet, og så går vi ud fra, at Devils Choice skal flyttes et andet sted hen, siger han.

Nyheden kommer ovenpå et masseslagsmål onsdag aften, hvor personer fra støttegrupper til både Hells Angels og rivalerne Bandidos tørnede sammen.

- Vi kan ikke umiddelbart sige, om det slagsmål har noget at gøre med, at det Hells Angels-skilt er kommet op. Vi kan bare konstatere, at der er et sammenfald, siger Lars Bræmhøj.
 
Flere ting tyder også på, at der kunne være spændinger i luften mellem Hells Angels og Bandidos i det jyske.

Bandidos selv har ikke base i Esbjerg, men torsdag blev en gruppe Bandidos-rockere stoppet på motorvejen ikke langt fra byen.

- Med det i tankerne, som skete i går, så var vi nødt til at reagere på, at ni Bandidos-rockere lettede fra Kolding tidligere i dag, fortæller politiets vagtchef, Ole Hillerup, med henvisning til onsdagens masseslagsmål.