Hells Angels forbydes ikke foreløbig

Justitsministeren vil ikke love et rockerforbud. Indtil videre bekæmper politiet Hells Angels.

Det er fuldstændig uacceptabelt, at personer, der vælger at forlade bande og rockermiljøet, ikke kan få lov til at leve et liv i fred uden frygt for repressalier. Men et forbud er ikke aktuelt på nuværende tidspunkt.

Det fastslår justitsminister Morten Bødskov (S) i en kommentar til, at eks-rockeren Lars Jensen i Sønderborg har stiftet foreningen Forbyd HA.

Lars Jensen, der ernærer sig som bedemand, var prøvemedlem i Hells Angels, men forlod gruppen for ni år siden.

Ifølge Lars Jensen har HA og den rivaliserende rockergruppe Bandidos på et topmøde besluttet at likvidere ham, og han kæmper nu for sin ret til at leve et normalt liv.

- Jeg har stor forståelse for Lars Jensens meget vanskelige situation. Det er flot og prisværdigt, at han står frem og fortæller sin historie, siger Morten Bødskov.

Justitsministeren kan dog ikke love et forbud mod rockergruppen. Rigsadvokaten og Rigspolitiet har flere gange vurderet, at der ikke er grundlag for at forbyde foreninger som HA. Og det gælder stadig, fastslår ministeren.

- Der skal være et sikkert grundlag, før vi søger bander og rockergrupper opløst ved dom. Ellers risikerer vi, at grupperne billedligt talt bliver båret ud i guldstole, den dag hvor vi bliver underkendt i Højesteret, siger Morten Bødskov.

- Men hvis der en dag er tilstrækkelige beviser til stede, vil jeg ikke tøve et øjeblik med at gå forbudsvejen, siger ministeren.

Indtil videre må eks-rockeren stille sig tilfreds med forsikringen om, at politiet gør alt for at stresse og bekæmpe rockeres og bandemedlemmers grove kriminalitet.

Han henviser til, at politiet har oprettet særlige bandegrupper i både Øst- og Vestdanmark, og at et betydeligt antal rockere og bandemedlemmer i dag sidder bag tremmer.

- Det skal vi fastholde. Vi skal ikke som samfund finde os i at blive tyranniseret af bande- og rockermiljøerne, siger justitsministeren.