Henne Kirkeby Kro nomineret til Årets Gericke

Gastronomi-kroen er ovenikøbet nomineret som nummer ét i to kategorier.

Danske madanmeldere har siden 2000 hvert år kåret en forret, en hovedret og en dessert.

I år har anmelderne indstillet følgende:

1. Lun torsk og krabbe med kartoffelsalat
Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen
2. Rimmet makrel. Blød, sprød og sur kål
Kokkeriet/Lasse Askov & David Johansen
3. Tørret kammusling og karse. Biodynamisk gryn og bog
noma/René Redzepi
4. Havtaskelever som foie gras
The Paul/Paul Cunningham
5. Grøntsager fra Franks have. Granskud, krydderier og smørstegte brødkrummer
Malling & Schmidt/Thorsten Schmidt
 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
KATEGORI HOVEDRETTER:

1. Hanekylling som roastbeef med peberrod
AOC/Ronny Emborg & Michael Munk
2. Sommer torsk i tynde skive - Kveller, pomelo, små kammuslinger & havsnegle
Kong Hans/Thomas Rode
3. Oksekæbe og julesalat, syltet pære og jernurt
noma/René Redzepi
4. Pocheret havtaske med grønkåls-creme samt røget ålebouillon
Norsminde Kro/Søren Pedersen
5. Kalvemørbrad med rosenkål og løg
Molskroen/Tommy Friis
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
KATEGORI DESSERTER:

1. Frossen hvid chokolade & dild, yoghurt - brunet smør is ? selleri
Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen
2. Kærnemælk, hvid chokolade og lime
Søllerød Kro/Jacob de Neergaard
3. Grøn dessert (karamelcreme)
Svinkløv Badehotel/Kenneth Hansen
4. Æblededessert
Frederikshøj/Wassim Hallal
5. Cremet vanille med sorte oliven og engelsk lakrids
Paustian v. Bo Bech/Bo Bech
 

Finalen i ÅRETS GERICKE holdes den 19. september i Hotel og Restaurantskolens lokaler i Valby.