Her bliver skolepapirerne ikke tjekket som det første

En mentorordning, der bygger bro til unge lærlinge, er en succes hos entreprenørvirksomheden Arkil A/S. Det fastholder unge, der ellers har det svært på arbejdsmarkedet.

Selvom skolepapirerne ikke er de allerbedste, så kan det sagtens lade sig gøre at få fodfæste på arbejdsmarkedet, især hvis virksomheden sørger for at tage sig ekstra godt af de unge.

Det viser en mentorordning hos Arkil A/S, der går ud på, at hver enkelt elev i entreprenørvirksomheden får tilknyttet en mentor, der står klar med råd og vejledning.

HR-chef ved Arkil A/S Helle Juhl er glad for ordningen.

 

Ordningen har ifølge Arkil A/S stort set elimineret frafald af unge lærlinge i virksomheden, og det er så stor en succes, så minister for børn, undervisning- og ligestilling Ellen Trane Nørby i dag besøgte virksomheden sammen med en ekspertgruppe.

- Før havde vi et frafald på omkring 25 procent af vores lærlinge, nu har vi stort set ikke nogen, der falder fra mere, fortæller Helle Juhl, der er HR-chef ved Arkil til TV SYD.

Nick Skov er en af de unge der er glad for mentorordningen.
Nick Skov er en af de unge der er glad for mentorordningen.

Formålet med besøget fra ministeren er at hente inspiration til, hvordan flere unge får gang i en ungdomsuddannelse og senere bliver fastholdt på arbejdsmarkedet.

- Mange af de unge både vil og kan godt være en del af en arbejdsplads, de skal bare have lidt hjælp til at komme i gang og forstå, at selvom det ikke går så godt i skolen, så er der stadig masser af muligheder, siger Ellen Trane Nørby.

Hos Arkil har de valgt ikke at se så meget på karaktererne fra skolen, men mere på det potentiale som den unge møder op med, og det har altså vist sig at være en succes.