Her er årsagen til togkaos

Det er en afsporing af et tog i Odense under rangering, der nu på 2. døgn betyder, at togrejsende kommer over Fyn med store forsinkelser.

Banedanmark forventer, at genopretningen af sporet ved Odense først er færdig torsdag eftermiddag, da skaderne på sporet har vist sig at være mere omfattende.

- Det er en usædvanlig situation. Det, vi taler om, det er skader på 30 meter spor og 40 sveller, ligesom selve sporskiftet nærmest er totalskadet, hvilket er ret alvorligt. Det er kompliceret arbejde. Derudover har det taget tid at få fjernet toget, som var afsporet, og derfor ikke kunne køre væk ved egen hjælp, siger Tom Birk Larsen, områdechef for Spor Vest i Banedanmark.

DSB oplyser, at IC-togene mellem Aarhus og København i morgen vil køre som normalt. For lyn-togene på samme strækning samt afgangene mellem Esbjerg og København betyder det, at de vil blive koblet i Middelfart og køre samlet videre mod København.

I modsatte retning vil lyn- og intercitytogene blive koblet sammen i Odense og blive afkoblet igen i Middelfart. For lyn-togene kommer det til at betyde en forsinkelse på op til 30 minutter, mens togene mellem Esbjerg og København vil køre med mindre forsinkelser.
Regionaltogene er derfor erstattet af togbusser mellem Odense og Fredericia. DSB og Banedanmark forventer, at skinner og sporskifter er reparerede, og at der køres normalt igen efter klokken 15.

Togtrafikken kan følges på  www.landetspuls.dk eller på Landets Puls App og på Rejseplanen. Den er opdateret med aktuelle forsinkelser og opdateres løbende med ændringer.