Her er byggetilladelser nu gratis

Hedensted Kommune har netop gjort al byggesagsbehandling gratis. Dermed følger Hedensted nu Billund og Fanø Kommuner.

Hedensted Kommune har netop indført gratis byggesagsbehandling. Hverken borgere eller virksomheder, der vil bygge nyt eller bygge til, skal fremover betale for at få en byggetilladelse.

Dermed følger Hedensted i hælene på Billund og Fanø Kommuner. Her har byggesagsbehandling  har været gratis siden 1. januar 2015.

Typisk har betalingen i Hedensted Kommune  for en byggesag for familiehuse været mellem 1.400 og 3.500 kroner., mens byggesagsgebyret for virksomheder i gennemsnit ligger på godt 10.000 kroner -  og enkelte gange helt op til 40.000 kroner.

Hedensted Kommune går glip af forventede indtægter på næsten 2,3 millioner kroner i 2016 ved afskaffelsen.

Borgmester Kirsten Terkilsen (V) lægger ikke skjul på, at de gratis byggetilladelser er et led i konkurrencen med andre kommuner om at tiltrække både borgere og arbejdspladser.

- Sammen med vores grundskyld, som er en af landets laveste, og sammen med vores dækningsafgift, som er 0 procent, tilbyder vi nu endnu mere gunstige rammevilkår. Det er til gavn for erhvervslivet – til gavn for bosætningen, og det er til gavn for væksten, siger Kirsten Terkilsen.

Langt de fleste af landets kommuner kræver fortsat betaling for byggetilladelser og sagsbehandling.