Her er Danmarks bedste arbejdsplads

Billund Vand blev tirsdag aften i Cirkusbygningen i København kåret som Danmarks bedste arbejdsplads.

De 30 ansatte på Billund Vand hygger sig onsdag morgen med fælles kaffebord og rundstykker for at fejre, at deres arbejdsplads på tværs af de tre størrelseskategorier løb med titlen som Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads.

- Det skal selvfølgelig fejres med alle vore medarbejdere, der har en ydet en stor indsats, selvom vi i det seneste år har haft travlt med udvidelser og nye aktiviteter, siger Billund Vands direktør Ole P. Johnsen onsdag morgen til TV SYD.

quote

Det skal selvfølgelig fejres med alle vore medarbejdere, der har en ydet en stor indsats.

Ole P. Johnsen, adm. direktør, Billund Vand

Danmarks Bedste Arbejdspladser 2017 blev i aftes fundet og fejret ved en prisoverrækkelse i Cirkusbygningen. Listen for 2017 er den 17. i rækken, og igen i år er der tale om arbejdspladser, hvor arbejdsglæden er helt i top.

Danmarks Bedste Arbejdspladser findes i tre kategorier: Mindre arbejdspladser med 20-49 medarbejdere, mellemstore arbejdspladser med 50-499 medarbejdere og store arbejdspladser med flere end 500 medarbejdere. Listerne offentliggøres i samarbejde med Jobindex og Dansk Erhverv. 

Billund Vand, der har sit hjemsted i Grindsted, vandt både prisen i kategorien for mindre arbejdspladser (såvel offentlige som private) og som den bedste offentlige arbejdsplads uanset størrelsen.

Med til fortællingen hører, at gæster fra ind- og udland strømmer til Billund Vand, de sidste år over 4.000 besøgende. Gæsterne kommer for at studere fremtidens energiløsninger, som Billund Vand har foldet ud inden for vandforsyning, spildevandsrensning og produktion af grøn energi. Besøgene medvirker til medarbejdernes arbejdsglæde og stolthed.

Et fælles træk for alle virksomhederne på Great Place to Works liste er, at medarbejderne peger på gensidig tillid mellem ledelse og medarbejdere, et stort ansvar til medarbejderen og en professionel, etisk ledelse som hjørnesten bag tilfredsheden med arbejdspladsen.

Sidste år blev Billund Vand placeret på 6.-pladsen for de mindre arbejdspladser - men i aftes løb de altså med topplaceringen.

Om Danmarks Bedste Arbejdspladser

  • Danmarks Bedste Arbejdspladser kåres af Great Place to Work.
  • 134 virksomheder har deltaget i konkurrencen i år.
  • Den består af et spørgeskema, som alle medarbejdere besvarer samt en "kulturprofil", der fortæller om virksomhedens holdninger og politikker på en lang række områder.