TV der bevæger dig

Her er Danmarks vådeste by

Der er faldet ualmindeligt meget nedbør i løbet af denne sommer. Og det kan også mærkes i vores landsdel. Her er særligt Horsens hårdt ramt.

Skyer, regn, flere skyer og skybrud. Denne sommer og i særdeleshed juli måned har budt på alt andet end sommervejr.

Og særligt i Horsens har de fået meget vand. Det skriver TV 2 Vejret, der har kigget nærmere på fordelingen af de seneste dages kraftige skybrud.

Ved Horsens Centralrenseanlæg er der indtil nu faldet intet mindre end 145,8 mm i juli måned ifølge Spildevandskomitéen, og det er over det dobbelte af hvad der normalt falder på en juli måned - nemlig 64 mm. Af de 145,8 mm kom hele 95,4 mm i forbindelse med weekendens regnvejr, mens der kom 28,8 mm tirsdag. Det skriver TV 2 Vejret.

Men det er ikke det eneste, der får Horsens til at skille sig ud i regnvejrsdanmark. Faktisk har man i Horsens hele to gange på fire døgn registreret skybrud. I lørdags faldt der nemlig - da nedbørsintensiteten kulminerede - 15,4 mm på 30 minutter, mens der tirsdag faldt 21,6 mm på 30 minutter. Det er en nedbørsintensitet der statistisk set blot forekommer hvert 18. år, skriver TV 2 Vejret.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden