Her er Danmarks vådeste by

Der er faldet ualmindeligt meget nedbør i løbet af denne sommer. Og det kan også mærkes i vores landsdel. Her er særligt Horsens hårdt ramt.

Skyer, regn, flere skyer og skybrud. Denne sommer og i særdeleshed juli måned har budt på alt andet end sommervejr.

Og særligt i Horsens har de fået meget vand. Det skriver TV 2 Vejret, der har kigget nærmere på fordelingen af de seneste dages kraftige skybrud.

Ved Horsens Centralrenseanlæg er der indtil nu faldet intet mindre end 145,8 mm i juli måned ifølge Spildevandskomitéen, og det er over det dobbelte af hvad der normalt falder på en juli måned - nemlig 64 mm. Af de 145,8 mm kom hele 95,4 mm i forbindelse med weekendens regnvejr, mens der kom 28,8 mm tirsdag. Det skriver TV 2 Vejret.

Men det er ikke det eneste, der får Horsens til at skille sig ud i regnvejrsdanmark. Faktisk har man i Horsens hele to gange på fire døgn registreret skybrud. I lørdags faldt der nemlig - da nedbørsintensiteten kulminerede - 15,4 mm på 30 minutter, mens der tirsdag faldt 21,6 mm på 30 minutter. Det er en nedbørsintensitet der statistisk set blot forekommer hvert 18. år, skriver TV 2 Vejret.