Her er de syd- og sønderjyske håb om olympiske medaljer

Flere af de 10 medaljer som Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark har som officiel dansk målsætning for OL i Rio kan komme til hænge om halsen på idrætsfolk fra Syd- og Sønderjylland.

De danske OL-atleter skal hente 10 medaljer i Rio, hvis de i august skal leve op til Danmarks officielle målsætning. Det har  Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark meldt ud på forhånd.

DIF og Team Danmark forventer, at de største chancer for dansk metal er inden for badminton, brydning, cykling, håndbold, kajak, roning, sejlsport og svømning.

Her er tre gode bud på, hvilke idrætsfolk, der kan hive nogle medaljer med sig hjem til Syd- og Sønderjylland:

1. Jeanette Ottesen:

Svømmer Jeanette Ottesen er klar til sit fjerde OL. Hun deltog første gang ved legene tilbage i 2004, og det er derfor en rutineret svømmer, som kan stille til start. Jeanette Ottesen svømmer for Svømmeklubben Triton Vejle, og hun er derfor et godt bud på en medaljekandidat i det sydjyske.

Hun konkurrerer både i 100 m butterfly, 50 m fri og 4x100m medley, og svømmeren bør kunne gøre sig gældende som tidligere verdensmester i både 100 m fri og 50 m butterfly.

Godt nok har Jeanette Ottesen aldrig vundet en OL-medalje, men ved OL i London i 2012 blev det til flere finaler med en fjerdeplads som bedste placering. Derfor ligner det et ”nu eller aldrig for svømmeren”. Samtidig er der tårnhøje forventninger til svømmerne før OL.

- Jeg forventer, at svømmerne vinder medaljer, det vil jeg ikke lægge skjul på, sagde DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt ved udtagelsen af Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer.

2. Anne-Marie Rindom:

25-årige Anne-Marie Rindom fra Horsens skal ved OL konkurrere i sejlsportsklassen Laser Radial. Og selvom hun måske ikke er den mest eksponerede af de danske OL-atleter, så kan hun være et godt bud på en dansk medalje.

Anne-Marie Rindom har OL-erfaring, da hun deltog ved OL i London i 2012 og opnåede en placering som nummer 13. Hendes oplevelser og erfaringer ved det seneste OL skal bruges konstruktivt til at få hende op på medaljeskamlen, og hun har selv meldt ud, at hun går efter en topplacering.

- Jeg er ikke medaljefavorit, men jeg er en af medaljekandidaterne til at løbe med enten guld, sølv eller bronze. Som jeg ser det, så er vi ti piger i toppen, som ligger meget tæt, siger Anne-Marie Rindom til TV SYD forud for konkurrencerne.

Anne-Marie Rindom har ved de seneste verdensmesterskaber vist højt niveau med en VM-bronzemedalje i 2013 og senest i 2015 ved at vinde VM-guld. Det kan derfor være en god idé at følge sejleren ved legene.

3. Anette Viborg og Allan Nørregaard:

Anette Viborg (Horsens) og Allan Nørregaard (Kolding) skal sammen konkurrere i bådklassen Nacra 17 ved OL i Rio. Og makkerparret har forskellige forudsætninger frem mod OL.

Allan Nørregaard har nemlig medaljeerfaring, da han tilbage i 2012 ved OL i London sikrede en OL-bronzemedalje til Danmark sammen med sin daværende makker, sejler Peter Lang. 25-årige Anette Viborg har derimod ingen OL-erfaring. Sammen har de dog bevist, at de kan være med helt fremme i verdenstoppen, da de i foråret vandt VM-sølv sammen i Nacra 17-klassen.

De to atleter har haft fem måneder til at forberede sig så godt som muligt frem mod OL, og de har tilbragt lang tid i Rio og ikke mindst i vandet ud for Rio før konkurrencen. Og det gør dem altså til medaljekandidat.

- Målet har hele tiden været at tage til Rio for at vinde en medalje, og vores niveau pt. viser, at det stadig er et realistisk mål, siger Allan Nørregaard før legene.