TV der bevæger dig

Her er den politianmeldte læges klagesager, som regionen ”glemte” at spørge til

Stetoskop. Genrebillede. Foto: Martin Rasmussen, Scanpix Denmark

Den udenlandske kirurg, som Region Syddanmark nu har politianmeldt for dokumentfalsk, var involveret i flere alvorlige klagesager, før han blev ansat.

Den nu 45-årige litauiske læge, som i 2011 blev ansat af Region Syddanmark til at arbejde på hospitalet i Svendborg, var i forvejen kendt i Region Nordjylland for en række skader på patienter.

Dokumenter fra Sundhedsstyrelsen, som TV SYD har fået aktindsigt i, viser, at ortopædkirurgen allerede efter to års arbejde på Thisted Sygehus i perioden 2007 til 2009 havde været involveret i 8 klagesager.

Halvdelen af klagesagerne førte senere til kritik fra Sundhedsvæsenets Diciplinærnævn.

  • I den første sag fra 2007 fandt nævnet det kritisabelt, at lægen ikke gjorde nok for at fritlægge en nerve ved en operation for en seneknude på hånden.

  • I en sag fra 2008 fandt nævnet lægens behandling kritisabel i forbindelse med undersøgelse af et underarmsbrud ved et barn.

  • I endnu en sag fra 2008 fik lægen nævnets kritik for ikke at anvende en korrekt skrue ved en operation ved et ankelbrud.

  • Mens lægen i den fjerde sag fra 2009 får kritik for sin journalføring i forbindelse med behandling af en springfinger hos en patient. I samme sag får lægen også kritik for sin behandling af en infektion i patientens finger.

Overlæge: Kontrol er vigtig

Ifølge TV SYDs oplysninger havde lægen før sin ansættelse i Svendborg forsøgt at blive ansat på OUH i Odense, men efter OUH undersøgte lægens baggrund hos den tidligere arbejdsgiver i Thisted, besluttede OUH sig i første omgang for ikke at tilbyde ham arbejde.

Alligevel blev den 45-årige læge få måneder senere ansat på et andet af regionens sygehuse, nemlig i Svendborg. Her arbejdede lægen blandt andet i den fælles akutmodtagelse. En aktindsigt til TV SYD dokumenterer, at han her fik en månedsløn på 51.446 kroner plus pension.

Senere blev han via sin ansættelse i Svendborg alligevel overført til Odense, hvor lægen får kritik for endnu en fejlbehandling af en patient. Forløbet har nu gjort, at alle læger skal oplyse, om de er involveret i aktuelle klagesager, før de kan ansættes på afdelinger under OUH.

- Vi har netop indført den nye regel for at minimere risikoen for den slags uheldige forløb. Ofte går der mellem 1-2 år, før en klagesag er afgjort i Diciplinærnævnet, men derfor kan vi godt spørge kandidater, om der er klagesager på vej, forklarer ledende overlæge på OUH, Niels Dieter Röck til TV SYD.

I alt har lægen fået kritik for seks patientbehandlinger fra Sundhedsvæsenets Diciplinærnævn.

Den 45-årige udenlandske læge ønsker ikke at udtale sig til TV SYD.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden