TV der bevæger dig

Her er gode opskrifter på hjerter i fløde og minestrone

08:06

Velbekomme.

1 af 2

Når mandemadklubben, der hver mandag mødes på Ceres Centeret i Horsens, laver hjerter i flødesovs og minestrone - så går de efter følgende opskrifter:

Hjerter i Flødesovs (til 8 personer)

- 1800g svinehjerter
- 1 pakke bacon i skiver
- Olie til stegning
- Ca.½ liter vand
- Ca. 3 tsk salt
- Peber
- 2½ dl kaffefløde
- 6 tsk ribsgele
- Ca. 2 tsk danablue
- Meljævning
- Kulør
Rens hjerterne for blod og sener og skyl dem. Skær hjerterne i tynde strimler.
Kom hjertestrimlerne op i et dørslag og lad dem dryppe fri for væde.
Baconskiverne skæres i strimler.
Del hjerter og baconstrimler i 3-4 portioner og brun hver portion for sig i lidt olie.
Fyld de brunede hjerter i en gryde. Hæld vand ved hjerterne og tilsæt salt og peber og bring retten i kog. Lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 30 - 45 min. eller til hjerterne er møre.
Tilsæt fløde, ribsgele og madkulør og jævn retten med meljævning. Kom danablu i og smag retten til.

Kartoffelmos (til 8 personer)

- 1,5 kg kartofler (skrællede)
- Ca. 500 g selleri (skrællet)
- 4-5 dl letmælk
- Ca. 50 g flydende margarine f.eks. Becel
Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand uden salt til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem helt tørre.
Mos kartofler og selleri med håndmixeren, til de er godt mosed. Pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt.

Minestrone (4-6 personer)

- 75-100 g letsaltet flæsk el. bacon
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod (100 g)
- 1/4 lille hvidkål (200 g)
- 1 porre (150 g)
- 1/4 selleri el. 4-5 stængler bladselleri (150 g)
- 4-5 flåede tomater (400 g) evt. en ds. grofthakkede
- 1½-2 l suppe el. bouillon
- 150 g friske el. frosne grønne bønner
- 125 g ærter
- 2 kviste persille
- 2 kviste basilikum
- 1 kvist timian
- Ca. 50 g små pastafigurer el. 1/4 dl løde ris
- Salt, friskkværnet peber

Tilbehør: Italiensk brød, friskrevet parmesanost

Skær flæsk el. bacon i små terneinger.
Rens grønsagerne. Hak løg og hvidløg.
Skær gulerod og porre i skiver, selleri i terninger og snit kålen fint.
Skær tomaterne i både. Bræk bønnerne i mindre stykker.
Rist flæsket i en stor, tykbundet gryde, til det meste fedt er smeltet af.
Svits grønsagerne heri - undtagen bønner og ærter. Hæld suppe over de svitsede grønsager.
Bind persille, basilikum og timian sammen og læg det i gryden.
Tilsæt salt og peber.
Kog suppen ved svag varme i ca. 20 min.
Drys pastafigurer el. løse ris i suppen sammen med bønnerne.
Kog suppen ca. 15 min. tilsæt ærter og kog videre 3-5 min.
Fjerne krydderurterne.

Man kan bruge mange andre grønsager til minestrone - fx savoykål, squash og udblødte kogte hvide el. brune bønner.   

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden