Her er gode opskrifter på hjerter i fløde og minestrone

Når mandemadklubben, der hver mandag mødes på Ceres Centeret i Horsens, laver hjerter i flødesovs og minestrone - så går de efter følgende opskrifter:

Hjerter i Flødesovs (til 8 personer)

- 1800g svinehjerter
- 1 pakke bacon i skiver
- Olie til stegning
- Ca.½ liter vand
- Ca. 3 tsk salt
- Peber
- 2½ dl kaffefløde
- 6 tsk ribsgele
- Ca. 2 tsk danablue
- Meljævning
- Kulør
Rens hjerterne for blod og sener og skyl dem. Skær hjerterne i tynde strimler.
Kom hjertestrimlerne op i et dørslag og lad dem dryppe fri for væde.
Baconskiverne skæres i strimler.
Del hjerter og baconstrimler i 3-4 portioner og brun hver portion for sig i lidt olie.
Fyld de brunede hjerter i en gryde. Hæld vand ved hjerterne og tilsæt salt og peber og bring retten i kog. Lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 30 - 45 min. eller til hjerterne er møre.
Tilsæt fløde, ribsgele og madkulør og jævn retten med meljævning. Kom danablu i og smag retten til.

Kartoffelmos (til 8 personer)

- 1,5 kg kartofler (skrællede)
- Ca. 500 g selleri (skrællet)
- 4-5 dl letmælk
- Ca. 50 g flydende margarine f.eks. Becel
Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand uden salt til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem helt tørre.
Mos kartofler og selleri med håndmixeren, til de er godt mosed. Pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt.

Minestrone (4-6 personer)

- 75-100 g letsaltet flæsk el. bacon
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod (100 g)
- 1/4 lille hvidkål (200 g)
- 1 porre (150 g)
- 1/4 selleri el. 4-5 stængler bladselleri (150 g)
- 4-5 flåede tomater (400 g) evt. en ds. grofthakkede
- 1½-2 l suppe el. bouillon
- 150 g friske el. frosne grønne bønner
- 125 g ærter
- 2 kviste persille
- 2 kviste basilikum
- 1 kvist timian
- Ca. 50 g små pastafigurer el. 1/4 dl løde ris
- Salt, friskkværnet peber

Tilbehør: Italiensk brød, friskrevet parmesanost

Skær flæsk el. bacon i små terneinger.
Rens grønsagerne. Hak løg og hvidløg.
Skær gulerod og porre i skiver, selleri i terninger og snit kålen fint.
Skær tomaterne i både. Bræk bønnerne i mindre stykker.
Rist flæsket i en stor, tykbundet gryde, til det meste fedt er smeltet af.
Svits grønsagerne heri - undtagen bønner og ærter. Hæld suppe over de svitsede grønsager.
Bind persille, basilikum og timian sammen og læg det i gryden.
Tilsæt salt og peber.
Kog suppen ved svag varme i ca. 20 min.
Drys pastafigurer el. løse ris i suppen sammen med bønnerne.
Kog suppen ca. 15 min. tilsæt ærter og kog videre 3-5 min.
Fjerne krydderurterne.

Man kan bruge mange andre grønsager til minestrone - fx savoykål, squash og udblødte kogte hvide el. brune bønner.