Her er nogle gode råd om, hvad du skal gøre ved skybrud

Især Sønderjylland bliver regelmæssigt ramt af skybrud, der giver dyre skader.

De seneste tre år har Topdanmark modtaget over 200 anmeldelser alene om bygningsskader som følge af skybrud i Sønderjylland og dele af Vestjylland. Dertil kommer skader på både indbo, biler, virksomheder og landbrug.

Derfor råder forsikringsselskabet til at man skal sikre sig - også selvom solen skinner lige nu.

- Hvis først vandet trænger ind i dit hus, er det klart, at både gulve og møbler rammes som noget af det første. Men også alt det elektroniske udstyr kan kortsluttes af vandet, ligesom tøj, bøger, tasker og sportsudstyr er nogle af de ting, vi oftest får anmeldelser på. Alt er udsat og særligt de ting, man placerer i kælderen. Derfor skal du ikke opbevare ting af stor økonomisk eller personlig værdi i et kælderrum, og generelt bør du undgå at placere dine ejendele direkte på gulvet, men i stedet sætte dem på en palle eller lignende, siger Topdanmarks salgschef i Kolding-området, Michael Birkelund Pedersen.

Undersøg, om tagrenser er tilstoppede med blade.
- Og så anbefaler vi, at undgå for mange flisebelagte terrasser, indkørsler og lignende, så vandet har mulighed for at sive ned i jorden, siger Michael Birkelund Pedersen.

Bliver dit hus alligevel oversvømmet, gælder det om at begrænse skaderne.

- Flyt møbler eller andet væk fra vandet. Om muligt så begynd selv at fjerne vandet. Luft godt ud - både gennem døre og vinduer. Har du en affugter kan de være gode at bruge i små rum for lukkede døre og vinduer, men til store rum kræver det professionelle affugtere. Og husk så at tage fotos af skaden til dit forsikringsselskab ? før tingene går i opløsning, siger Michael Birkelund Pedersen.

Skybruddene rammer hårdest i juni, juli og august.