TV der bevæger dig

Her er ruten: Optog i alle regnbuens farver

Fanø Pride vil gå gennem Nordby. Foto: Mark Bundgaard, TV SYD

For første gang starter der i dag pride på Fanø. Foto: Mark Bundgaard, TV SYD

1 af 2

Fanø danner i dag ramme om en fest i alle regnbuens farver. For første gang er der pride - en parade rundt i Nordby for at fejre kærlighed og mangfoldighed.

Der findes en i både København, Aarhus og Aalborg, og fra i dag har også Fanø en pride - en farverig parade, der i aften vil gå gennem Nordby. 

Det var Jeanett Exner, der fik ideen til paraden, og som i dag er tovholder. 

- Jeg er regnbuemor. Vores venners ven havde en ubehagelig oplevelse, da han kyssede sin mand i toget og blev slået af en tilfældig passager i toget. Derfor tog jeg initiativet til priden, fortæller Jeanett Exner, der regner med at se mange ansigter ved dagens parade. 

- Jeg håber, at der kommer et par hundrede mennesker, og det tror jeg på, for jeg synes, at der har været en god stemning omkring det hele, siger idemageren.

Borgmester Sofie Valbjørn holder åbningstale kl. 18.00 på havnen, og herefter går paraden i gang. Ruten er en kilometer og slutter ved realen, hvor der er fest. 

Ruten gennem Nordby - arrangørerne forventer, at det tager deltagerne fem kvarter at nå fra havnen til Realen.  Foto: Fanø Pride

 

Vision for Fanø Pride

Paraden er en del af en folkefest, til støtte og hyldest af den fantastiske mangfoldighed, vi har på Fanø.
Fanø Pride er tænkt som en fælles fest til synliggørelse af alle vores forskelligheder. Ønsket er at bidrage med kærlighed, forståelse, respekt og anerkendelse af den enkelte for dermed at styrke fællesskabsfølelsen på Fanø.
Fanø Pride er en hyldest til mangfoldigheden, fordi den er til for alle, unge som gamle, uanset kønsidentitet, seksuel orientering, etnisk oprindelse eller politisk standpunkt.
Fanø Pride er tænkt som en stolt kulturmarkering og et bidrag til Fanøs allerede eksisterende mangfoldige Ø-liv.
Fanø Pride er en lyttende organisation med inklusion som kerneværdi. 
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu