Se videoen: Her gik det galt for piloten på Endelave

Video viser det dramatiske flystyrt på Endelave i sommeren 2018. Lokale hjælpere reddede passagerernes liv, siger ny rapport.

Tre passagerer og en pilot fik alvorlige forbrændinger, da et mindre fly i juni sidste år brød i brand på Endelave.

Nu har Havarikommissionen offentliggjort en rapport om dramaet, og rapporten slår fast, at flyets fire passagerer kun overlevede takket være kvikke vidner og øens effektive beredskab. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

- Flyet når ikke frem til landingsbanen, men rammer i stedet en vej, der går på tværs umiddelbart før landingsbanen. Det kurer frem på landingsbanen og ender mellem et træ og en landbrugsbygning, hvorefter det bliver ramt af en eksplosionsagtig brand, siger havariundersøger Anders Kristensen fra Havarikommissionen til TV2 Østjylland. 

Piloten husker intet

Anders Kristensen fortæller, at Havarikommissionen har sparsomme informationer at arbejde med om det tyske flys uheld. 

quote

Der er ikke nogen sort boks, og vi har ikke så mange oplysninger fra piloten.

Anders Kristensen, Havarikommissionen. 

- Der er ikke nogen sort boks, og vi har ikke så mange oplysninger fra piloten. Han kan ikke huske uheldet. Det sker tit, at den slags uheld går ud over korttidshukommelsen, siger han til TV2 Østjylland. 

Derfor er det stadig usikkert, hvad der var årsag til uheldet. Udover den 53-årige tyske pilot var en 52-årig tysk kvinde, en 33-årig spansk mand og en 28-årig tysk kvinde ombord. 

Her kan du downloade og læse hele Havari-rapporten som er på engelsk.