Her har spejderne fra din kommune slået lejr

Spejdernes Lejr er på størrelse med en stor dansk provinsby, så det kræver mere end en veludviklet stedsans at finde nogen. Heldigvis er der hjælp at hente.

Det er svært at finde en nål i en høstak, og omtrent lige så stor en udfordring kan det være at finde den, man skal besøge på spejdernes lejr. I hvert fald hvis man ikke ved, hvor man skal lede. Men selv om lejrpladsen måske ved første øjekast virker stor og uoverskuelig, så er der lagt en nøje plan for, hvor spejderne fra de forskellige kommuner har slået lejr.  

Lejren er nemlig opdelt i fem forskellige underlejre, der kaldes Møllen, Øen, Slottet, Tårnet og Broen. Spejdernes lejre ligger kommunevis - så alle spejderne fra eksempelvis Haderslev bor i det samme område, hvad enten de er pigespejdere eller baptistspejdere. 

De fem underlejre er opkaldt efter steder, der er vigtige for Sønderborg. Møllen er opkaldt efter Dybbøl Mølle, der ligger cirka fem kilometer fra Kær Vestermark. Slottet er opkaldt efter Sønderborg Slot, og Tårnet er opkaldt efter tårnet på Broager Kirke. Øen er opkaldt efter Als, hvor størstedelen af byen Sønderborg ligger, og Broen er opkaldt efter Kong Christian den X’s bro, der forbinder Jyllandssiden af Sønderborg med den del af byen, der ligger på Als.

Spejdernes Lejr har lavet nedenstående kort, hvor man kan søge på eksempelvis sin kommune for at finde ud af, hvor spejderne fra ens eget lokalområde bor.  

Her har spejderne fra TV SYDs område slået sig ned 

Slottet: Billund, Haderslev og Hedensted
Tårnet: Horsens, Kolding, Tønder, Sydslesvig Vest og Varde
Broen: Esbjerg og Fanø, Vejle, Aabenraa og Sydslesvig Øst
Møllen: Fredericia, Sønderborg og Vejen