TV der bevæger dig

Her kæmper kandidaterne mod partifæller om mandater

02:03

I flere partier er det ikke de andre partier, der er modstanderen til valget. Både i Socialdemokraterne og hos Det Radikale Venstre er der kamp om mandaterne internt.

Hos Socialdemokraterne er der lagt op til stoleleg. Partiet fik fem mandater i Sydjyllands Storkreds ved valget i 2011. Det samme står de til i dag. Og de fem pladser er der enormt hård kamp om.

De fleste regner med, at Finansminister Bjarne Corydon er sikker. Det samme gælder Skatteminister Benny Engelbrecht. Og så peger de fleste på, at den frafaldne SF'er, Jesper Petersen, også er sikker på en plads i Folketinget for Socialdemokraterne.

De resterende to pladser skal fordeles mellem de resterende kandidater, og i spidsen af feltet ligger Karen Klint, Christian Rabjerg Madsen, Anne Sina og Troels Ravn. Men der er altså kun plads til to af de fire, hvis man skal tro på målingen fra Altinget.dk.

Ser vi på Det Radikale Venstre, så ser det lige nu ud til, at de får noget der minder et katastrofevalg. Siden Morten Østergaard overtog posten som formand efter Magrethe Vestager, så er det kun gået en vej i meningsmålingerne. I dag står partiet til noget, der ligner en halvering på landsplan, og også her i Sydjyllands Storkreds bliver de halveret. De går fra to til et mandat i Folketinget.

Den ene plads skal højest sandsynligt besættes af en af partiets nuværende Folketingsmedlemmer fra Sydjyllands Storkreds. Her kæmper Lotte Rod og Marlene Borst Hansen om at få endnu fire år i Folketinget.

- Jeg vil da allerhelst have, at vi begge to kommer ind, så vi kan fortsætte vores arbejde sammen, lyder det fra Lotte Rod til TV SYD.

- Jeg har kørt min egen valgkamp, og har ikke tænkt så meget på, hvad de andre har gjort. Vi har bare prøvet at løfte partiet, så vi får det bedste udgangspunkt i Folketinget, siger Marlene Borst Hansen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden