Her kan du parkere ved Spejdernes Lejr

Omkring 100.000 gæster forventes at besøge Spejdernes Lejr i løbet af uge 30. Her følger en kort guide, som kan bruges, hvis man planlægger et besøg i lejren og ankommer i bil.

Hvis man vælger at tage bilen for at aflægge den store spejderlejr en visit, så skal GPS’en sættes til Ingolf Nielsens Vej 15 i Sønderborg. Her er etableret et stort parkeringsområde, som gerne skulle kunne rumme de mange besøgende, der ventes at komme til lejren. Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene kl. 8-22. På selve lejrpladsen er motorkøretøjer ikke tilladt, men ud mod Rute 8 er der et parkeringsareal med plads til 7000 biler.

Når man ankommer til området, er der opsat skilte, der viser en i den rigtige retning. Handicapparkeringen ligger nærmest indgangen, og alle andre biler skal parkeres, hvor parkeringsvagterne anviser.

Hvis man vil sætte folk af eller bare skal forbi for at hente nogle, er der lavet en særlig bane til formålet. En såkaldt ”kiss and drive”-bane. Her må chaufføren ikke forlade sin bil.

Parkeringen koster 199 kroner, og der kan betales med dankort, kreditkort og mobile pay. For det beløb får man parkering en dag samt et gæstekort til lejrens kontantløse system ”Skejser”. Kortet er tanket med 100 kr. til brug i lejrens butikker, kiosker og restauranter. Selve parkeringen koster altså 99 kroner.

Hvis man ikke bruger alle 100 kroner på kortet, kan de tilbageføres til egen bankkonto, når man er hjemme ved sin computer - eller de kan doneres til lejren. Der følger en vejledning med kortet, hvor der kan læses mere.

Langtidsparkering er kun for lejrens frivillige, der på forhånd har modtaget en p-tilladelse. 

Sådan ser trafikken ud i området omkring Spejdernes Lejr, mens lejren står på. Enkelte veje er spærret under lejren.
Sådan ser trafikken ud i området omkring Spejdernes Lejr, mens lejren står på. Enkelte veje er spærret under lejren.
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering