Her koster internet 25.000 kroner

Hos Torben Madsen i Sønder Omme er internetforbindelsen så dårlig, at det forsinker ham en time hver dag. Prisen for at få en ordentlig forbindelse er på 25.000 kroner.

Torben Madsen er afhængig af internettet for at passe sit arbejde. Han kontrollerer mælk fra køer, og har brug for at sende mælkedata til et laboratorium, men det kan han ikke, fordi forbindelsen er for dårlig. Det skriver Landbrugsavisen.

- To gange om ugen må jeg køre over til en nabo for at overføre data. Hvis det er helt galt, kører jeg over til min mor i Ølgod, siger Torben Madsen til Landbrugsavisen.

Grindsted El & Varmeværk har tilbudt Torben Madsen at grave et kabel ned, så han kan få en ordentlig forbindelse. Det vil koste Torben Madsen 25.000 kroner.

Hos Landbrug og Fødevarer vil de have regeringen til at åbne Teleforliget fra 1999, så der på længere sigt kan komme internetdækning i hele Danmark.

Regeringen har præsenteret en pulje, som kommunerne kan låne penge fra for at forbedre bredbåndsforbindelser og mobildækning i udkantsområder, men puljen rækker ikke ifølge viceformanden.

- Det er et skridt i den rigtige retning, men det er ikke nok. De har afsat 60 millioner kroner til at forbedre bredbåndet på Bornholm, og 100 mio. kr. til resten af Danmark. Det rækker nok til halvanden kommune, viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen.

 

FAKTA

I juni præsenterede regeringen en vækstpakke, som gør det muligt for kommunerne at låne penge fra en pulje på samlet 100 mio. kr. i 2015 og 2016 til at forbedre bredbåndsforbindelser og mobildækning i udkantsområder.