Her skal 40.000 spejdere mødes

Om et år løber 40.000 spejdere rundt på Kær Vestermark i Sønderborg, når Spejdernes Lejr 2017 finder sted. Nu er fem en halv meter høj træskulptur sat op ved indgangen.

"Be Prepared" - på dansk "Vær Beredt" er valgsproget for spejderbevægelsen verden over, og "Be Prepared" er titlen på en fem en halv meter høj træskulptur fra Woodsculpture-festivalen i Sønderborg i juni, som nu er afsløret ved indgangen til Kær Vestermark i Sønderborg.

Det skete præcis på et år før danmarkshistoriens største spejderlejr, Spejdernes Lejr 2017, åbner på Kær Vestermark.
Ved afsløringen fortalte lejrchef Mia Lind Ibsen, at hun glæder sig vildt til at stå på samme sted om et år sammen med sin lejrchef-makker, Richard "Rikki" Engelholm, og følge, hvordan lejrens ca. 40.000 deltagere vælter ind.

- På sådan en lejr er det helt fantastisk at se, hvordan det om morgenen er en kæmpe græsmark, og om aftenen er der fyldt med telte i mange farver og konstruktioner af rafter. Det skal I som borgere også komme og opleve. Det er en åben lejr, hvor alle kan komme og se, hvad der foregår på lejrpladsen. Vi er Danmarks stærkeste fællesskab, og vi vil gerne vise, hvad det er vi kan, sagde Mie Lind Ibsen.

Spejdernes motto for lejren lyder "Vi sætter spor", og med skulpturen har lejren allerede afsat et varigt spor, da den bliver stående efter lejren.

Kunstneren bag skulpturen, Kestutis Krasauskas, har skrevet "Vi sætter spor" på skulpturen, som ellers først og fremmest er kendetegnet ved en løvfrø på toppen. Den grønne løvfrø, som i øvrigt kan klatre i træer, er truet, men trives på Als og på Kær Vestermark.