Her tanker indvandrerkvinder viden og selvtillid

Lille projekt i Varde har stor betydning for deltagerne: Indvandrerkvinder, der blandt andet gerne vil hjælpe børnene med deres lektier

Kvinderne sidder i et mødelokale i Trivselshuset i Isbjergparken i Varde. Lige nu fungerer det som et slags klasseværelse. Racha Elranouk, 33 år, har kastet et emne på bordet: Tørklæder.

- Jeg vil gerne kunne forklare, hvorfor tørklædet er så vigtigt for mig. Der er så mange danskere, der spørger, siger hun og straks er der vældig gang i debatten.

Halvdelen af kvinderne her bærer tørklæde og kender selv de reaktioner, der ofte kommer fra folk.

Kvinderne kommer fra lande som Syrien, Somalia, Congo, Afghanistan, Palæstina.

Projektet er et samarbejde mellem Jacobiskolen, hvor undervisningen foregår hver anden gang, og de tre boligafdelinger under Boulevardbebyggelserne i Varde.

- Mange indvandrerkvinder føler, at de har det svært med at hjælpe deres børn med lektierne. Måske har de selv kun gået i skole i få år eller skolegangen har været afbrudt af krig og ufred, så deres danskkundskaber ikke er så gode. Men her giver vi dem selvtillid. Det sker ved at understrege, at de som forældre altid kan hjælpe børnene også selv om deres danskkundskaber ikke er så gode, siger projektleder Adnam Dakwar.

Han peger på, ar forældrene kan hjælpe alene ved at vise interesse. Ved at hjælpe børnene med deres modersmål for jo bedre de er til deres eget sprog, desto bedre bliver de også til dansk, viser en række u ndersøgelser. Forældrene kan også hjælpe børnene ved at videregive viden, sange, eventyr...hele den kulturelle arv fra deres hjemland videre til børnene. Se indslaget her:

Racha Elranouk har selv fire børn. Hun er begejstret for projektet, som blandt andet har lært hende at bruge skolens forældreintra, så hun nu kan følge bedre med i sine børns skolegang.

Foreløbig varer projektet kun tre måneder. Jacobiskolen og Boulevardbebyggelserne overvejer nu, om de skal bede Varde Kommune om at betale for de timer de to samarbejdspartnere ellers har lagt i projektet samt de "få tusinde kroner, som projektet koster", som Adnam Dakwar formulerer det. Se indslag med kvinderne her: