Heroisk indsats af Horsens

AC Horsens spillede sent torsdag aften 1-1 mod Sporting Lissabon i Europa League-opgøret på Casa Arena.

Martin Spelmann bragte AC Horsens 1-0 mod Sporting Lissabon efter 16 minutters spil - og først i 2. halvlegs 33. minut fik portugiserne udlignet.

Scoringen af Martin Spelmann er det første mål, et dansk hold nogensinde har lavet på hjemmebane mod Sporting Lissabon i Europa Cup-turneringerne.

AC Horsens-målmand Frederk Rønnow var kampens store oplevelse og stærkt medvirkende til, at AC Horsens holdt sig inde i kampen til langt ind i 2. halvleg.

Returkamp om en uge

Gennem tiderne har omkring 1.040 klubber deltaget i de europæiske turneringer, og på alle tiders rangliste ud fra opnåede point ligger AC Horsens ca. nr. 700. Sporting Lissabon ligger nr. 21.

AC Horsens spiller returkamp næste torsdag på Estádio José Alvalade, der blev indviet i 2003. Stadionet blev bygget i forbindelse med EM i 2004, og der er plads til 50.049 tilskuere.

I Horsens var 6.644 tilskuere mødt frem.