Historisk hangar står til at blive reddet

En historisk hangar er ved at falde sammen, men med finanslovaftalen ser tingene meget lysere ud.

I den nyligt indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti er der afsat tre millioner kroner til renovering af den historiske  Zeppelin-hangar i Tønder.

Pengene er i den grad tiltrængt, da hangaren er blevet lukket på grund af nedstyrtningsfare. Den er det sidste intakte, tyske militæranlæg i Sønderjylland fra 1. Verdenskrig.

quote

Det giver både mulighed for at sikre bygningen og komme videre med planerne om at udvikle den til et kulturhistorisk formidlingssted.

Henrik Frandsen (V), Borgmester Tønder

Tønder Kommunes borgmester Henrik Frandsen (V) glæder sig over, at hangaren er med i finanslovsaftalen.

- I første omgang var der lagt op til at bevilge 700.000 kr., men nu er beløbet hævet til det, der var målet. Det giver både mulighed for at sikre bygningen og komme videre med planerne om at udvikle den til et kulturhistorisk formidlingssted om første verdenskrig, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I arbejdet for at bevare hangaren fremhæver Henrik Frandsen indsatsen fra Zeppelin- og Garnisonsmuseet, støtteforeningen, lokale kræfter og de tre folketingsmedlemmer Eva Kjer Hansen(V), Henrik Dahl(LA) og Susanne Eilersen (DF).

Vi er lykkelige

Anders Jacobsen, der er næstformand for Zeppelin- og Garnisonsmuseum Tønder, er også glad for udsigten til, at hangaren ser ud til at være reddet.

quote

Vi har fået hjælp fra mange sider, og et stærkt lokalt engagement har været med til at fremtidssikre hangaren.

Anders Jacobsen, næstformand for Zeppelin- og Garnisonsmuseum, Tønder.

- I Zeppelin- og Garnisonsmuseet er vi lykkelige over, at det sidste tilbageværende intakte bygningsværk i Sønderjylland fra første verdenskrig er reddet. Vi har fået hjælp fra mange sider, og et stærkt lokalt engagement har været med til at fremtidssikre hangaren. Nu fortsætter vi arbejdet med at skabe et værdig ramme i Tønder for formidlingen af første verdenskrig og genforeningen. En stor tak til alle ildsjæle, siger Anders Jacobsen.

Finanslovsforslaget skal til afstemning senere i december.