Historisk idrætsfusion

Idrætsorganisationen DGI og DDS, De Danske Skytteforeninger, slår sig sammen og får fælles hjemsted i Vingsted.

Skytte, skydning og skiver

Fusionen mellem DGI og DDS, De Danske Skytteforeninger, blev godkendt med overbevisende stemmetal på det ekstraordinære årsmøde i DDS den 1. december. Dermed går et nyt DGI med 1,6 mio. medlemmer i luften pr. 1. januar 2013.

Med overbevisende stemmetal godkendte de delegerede på De Danske Skytteforeningers ekstraordinære årsmøde lørdag, at organisationen fra 1. januar 2013 lægges sammen med Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). Den nye idrætsorganisation får navnet DGI.

- Det er en stor dag, hvor en stor del af idrætslivet i Danmark er samlet igen, og hvor DGI nu også kan siges at være Danmarks ældste idrætsorganisation. Jeg er meget glad for at skytterne har godkendt fusionsaftalen, fordi jeg er overbevist om, at vi i den nye organisation har sikret skytteforeningerne på den bedst mulige måde i fremtiden,« siger formand for DDS, Christian Kjær Pedersen.

Fusionen er historisk, fordi det er den største siden i dansk idræt siden 1992. Den gang samledes det daværende DDGU med store dele af DDSG&I, men skytterne blev udskilt i en selvstændig organisation, DDS. Nu samler fusionen store dele af den foreningsbaserede idræt, som har rødder tilbage til dannelsen af De Danske Skytteforeninger i 1861.

1,6 millioner medlemmer

Det nye DGI får cirka 1,6 mio. medlemmer ? heraf ca. 70.000 fra det nuværende DDS. Og med fusionen ruster DGI sig til den kommende udredning i Kulturministeriet om idrættens økonomi og struktur.

DDS får i dag flere penge pr. medlem end andre idrætsorganisationer, og med en fusion viser det nye DGI, at organisationen selv kan tage hånd om organisering og økonomi og forvalte opgaverne bedre end i dag.

- Med fusionen går vi ud og viser aktiv handling. Vi er klar til at frigøre midler til gavn for arbejdet med børn og unge, påpeger Søren Møller, der fortsætter som formand for den nye samlede organisation.