Historiske bøger om besættelsestiden hitter

Selvom det er 72 år siden, at Danmark blev besat af Hitler-Tysklands soldater, så hitter historie-skrivning om besættelsestiden som aldrig før. Nu er en ny bog med portrætter og dramatiske hændelser fra den sønderjyske modstandskamp 1940-45 på gaden.

Henning N. Larsen fra Sønderborg er uddannet økonom og autodidakt historiker har netop udgivet "Modstanden" med beretninger først og fremmest fra det syd- og sønderjyske område, men også med afstikkere til både Fyn og København.

Her er beretningen om den unge Herman Boye-Møller, læreren der blev angivet af en kollega, der udgav sig for også at kæmpe mod tyskerne. Her er fortællingen om modstandskæmperen Torben Wolden-Ræthinge, bror til journalisten Ninka og senere mangeårig direktør for Bornholmstrafikken, dødsdømt og sendt til Tyskland og kun reddet fordi 5. maj var så tæt på.

Sheriffen fra Tinglev

Her er også portrættet af sheriffen fra Tinglev, politibetjent Egebjærg Andersen, der efter krigen var mål for et attentat af varulve.

"Modstanden" giver et indblik i de særlige vilkår, som modstandsbevægelsen arbejdede under i Sønderjylland med mange tysksindede i befolkningen.

Henning N. Larsen høstede ros for sin bog Stikkeren, der udkom i august 2010 og nu er udsolgt.